ΑρχικήsecurityΗνωμένο Βασίλειο: Πάνω από το 1/3 των εταιρειών ΤΜΤ υπέστη κυβερνοεπίθεση το...

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από το 1/3 των εταιρειών ΤΜΤ υπέστη κυβερνοεπίθεση το 2020

Πάνω από το 1/3 των εταιρειών τεχνολογίας και μέσων ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο υπέστη σοβαρή κυβερνοεπίθεση ή παραβίαση δεδομένων μέσα στο 2020, σύμφωνα με νέα στοιχεία της ασφαλιστικής εταιρείας “Hiscox”. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαπίστωσε ότι το 34% των εταιρειών τεχνολογίας, μέσων μαζικής ενημέρωσης και τηλεπικοινωνιών (ΤΜΤ) υπέστη κυβερνοεπίθεση ή παραβίαση το 2020, με αποτέλεσμα να σημειωθεί μια μέση απώλεια ύψους 40.000 περίπου λιρών.

Το phishing αντιπροσώπευε το 53% των περιστατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο τη χρονιά που μας πέρασε, ακολουθούμενο από web-based επιθέσεις (42%), όπως αυτές που εκμεταλλεύονται ευπάθειες web εφαρμογών. Επιπλέον, το 23% υπέστη ransomware επίθεση και μπόρεσε να ανακτήσει δεδομένα από αντίγραφα ασφαλείας.

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από το 1/3 των εταιρειών ΤΜΤ υπέστη κυβερνοεπίθεση το 2020

Η έκθεση “Hiscox Cyber Readiness 2020” κατέταξε τον παγκόσμιο τομέα TMT ως έναν από τους κλάδους που έχουν στοχευτεί περισσότερο από κυβερνοεγκληματίες, παράλληλα με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Επεσήμανε επίσης ότι το 44% των επιχειρήσεων σε κάθε κλάδο επλήγη από τουλάχιστον μία κυβερνοεπίθεση ή παραβίαση πέρυσι.

Η ΤΜΤ κατατάχθηκε επίσης ως μια από τις καλύτερα προετοιμασμένες βιομηχανίες όσον αφορά την «ετοιμότητα στον κυβερνοχώρο», παρόλο που η έκθεση διευκρινίζει ότι οι επιχειρήσεις συχνά αναγκάζονται να γίνουν «εμπειρογνώμονες» όταν αποτελούν βιομηχανίες «υψηλής στόχευσης». Αυτό συμπίπτει με τα τελευταία βρετανικά ευρήματα, σύμφωνα με τα οποία το 67% των ερωτηθέντων στον τομέα TMT είναι σίγουροι για την ετοιμότητά τους στον κυβερνοχώρο και το 85% δήλωσε ότι έχει μια ομάδα αποκλειστικά για την κυβερνοασφάλεια.

Ηνωμένο Βασίλειο: Πάνω από το 1/3 των εταιρειών ΤΜΤ υπέστη κυβερνοεπίθεση το 2020

Ο Stephen Ridley, διευθυντής στην Hiscox UK, ανέφερε ότι η έρευνα δείχνει πως ο τομέας της τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου «απέχει πολύ από την απαλλαγή» όταν πρόκειται για μεγάλες απειλές στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, γεγονός που αποδεικνύει ότι ακόμη και για εκείνους τους τομείς που είναι πιο εξοπλισμένοι για την αντιμετώπιση απειλών, τα τρωτά σημεία δεν πρέπει ποτέ να παραβλέπονται. Ο Ridley πρόσθεσε ακόμη ότι η βιομηχανία ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές και αναπτύσσει ανθεκτικότητα μέσω προτεραιοτήτων δαπανών και ειδικών ρόλων στον κυβερνοχώρο. Τόνισε επίσης ότι τα ευρήματα της έρευνας αποτελούν υπενθύμιση ότι οι εταιρείες πρέπει πάντα να αλλάζουν στρατηγικές στον κυβερνοχώρο και να βελτιώνουν τις δυνατότητες ανθεκτικότητας.

Η Hiscox ανέφερε ότι οι εταιρείες TMT του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσθεσαν κατά μέσο όρο 1 εκατομμύριο λίρες στους προϋπολογισμούς τους για την κυβερνοασφάλεια το 2020 σε σχέση με το 2019. Η εταιρεία σημείωσε ακόμη ότι στις προτεραιότητες των δαπανών ασφαλείας για το 2021 περιλαμβάνονται ο εντοπισμός endpoint malware, η συμμόρφωση, η ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οι υπηρεσίες / εφαρμογές που χρησιμοποιούνται, καθώς και τυχόν ευπάθειες.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS