ΑρχικήsecurityDeepfake: Μία συνεχώς αυξανόμενη απειλή για τις επιχειρήσεις

Deepfake: Μία συνεχώς αυξανόμενη απειλή για τις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με μια έκθεση της CyberCube, οι τεχνολογίες Deepfake θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντική απειλή για τις επιχειρήσεις τα επόμενα δύο χρόνια. Η έκθεση με τίτλο Social Engineering: Blurring reality and fake, προβλέπει ότι αυτό θα έχει σημαντικές οικονομικές απώλειες για τους πληγέντες οργανισμούς.

Deepfake

Όπως αναφέρει η εταιρεία ασφαλείας, οι κυβερνοεγκληματίες εξελίσσονται όλο και περισσότερο στο πεδίο των Deepfake. Η τεχνολογία AI και η μηχανική εκμάθηση τους προσφέρει τα εργαλεία για την δημιουργία αληθοφανών βίντεο και ηχητικών κλιπ.

Η πανδημία του COVID-19 και η απομακρυσμένη εργασία είναι ένας ακόμα λόγος της εξάπλωσης των Deepfake, αφού οι επιχειρήσεις βασίζονται περισσότερο στο οπτικοακουστικό υλικό.

Η μελέτη παρατήρησε ότι ο αυξημένος αριθμός βίντεο και ηχητικών κλιπ που είναι διαθέσιμα στο Διαδίκτυο παρέχουν περαιτέρω ευκαιρίες προσομοίωσης σημαντικών ατόμων, προκειμένου να επηρεάσουν και να χειριστούν άλλους. Αυτό επιτυγχάνεται με τη δημιουργία ρεαλιστικών φωτογραφιών ανθρώπων που έχουν επιρροή, αλλά και τη χρήση τεχνολογίας που μπορεί να αλλάξει τα λεγόμενα ενός ατόμου σε ένα βίντεο, με ιδιαίτερα αληθοφανή τρόπο.

Αυτές οι μέθοδοι είναι πιθανό να βάλουν τους οργανισμούς σε κίνδυνο και να οδηγήσουν σε σημαντικές οικονομικές απώλειες. Για παράδειγμα, οι κυβερνοεγκληματίες θα μπορούσαν να πλαστογραφήσουν τη φωνή ενός CEO και να πραγματοποιήσουν μεταφορά τεράστιων χρηματικών ποσών.

επιχειρήσεις

Επιπλέον οι παραδοσιακές τεχνικές Social Engineering έχουν αυξηθεί με την έναρξη του COVID-19. Η επιθέσεις αυτές περιλαμβάνουν τη συλλογή πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο για τη δημιουργία ψεύτικης ταυτότητας. Συνήθως έχουν συγκεκριμένους στόχους και απευθύνονται κυρίως σε κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις που απασχολούν πολλούς υπαλλήλους.

Ο συγγραφέας της έκθεσης και επικεφαλής της στρατηγικής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο της CyberCube, Darren Thomson, σχολίασε: «Καθώς η διαθεσιμότητα προσωπικών πληροφοριών αυξάνεται στο διαδίκτυο, οι εγκληματίες επενδύουν σε τεχνολογία για να εκμεταλλευτούν αυτήν την τάση. Νέες και αναδυόμενες τεχνικές Social Engineering, όπως το deepfake, θα αλλάξουν ριζικά το τοπίο των απειλών στον κυβερνοχώρο και καθίστανται τεχνικά εφικτές και οικονομικά βιώσιμες για εγκληματικές οργανώσεις όλων των μεγεθών.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS