ΑρχικήinetΠοια είναι τα σχέδια της NASA για την επόμενη χρονιά; Δείτε το...

Ποια είναι τα σχέδια της NASA για την επόμενη χρονιά; Δείτε το βίντεο!

Το περασμένο έτος ήταν πολύ σημαντικό για τις διαστημικές αποστολές. Τώρα που είμαστε επίσημα στο 2021, η NASA προσβλέπει σε ένα γεμάτο πρόγραμμα εξερεύνησης του διαστήματος καθώς στοχεύει στο φεγγάρι, στον Άρη και ακόμη παραπέρα. Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο που παρουσιάζει τα σχέδια της για το νέο έτος και το φεγγάρι είναι το αστέρι της παρουσίασης.

Το βίντεο της NASA 2021 ξεκινά με το φεγγάρι και την προγραμματισμένη κυκλοφορία του Artemis I.

Ενώ το βίντεο μας γεμίζει ελπίδα και αισιοδοξία, η πραγματικότητα είναι ότι η αποστολή διαστημικών αποστολών εγκαίρως είναι μια πρόκληση. Μια έκθεση της NASA που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020 ανέφερε τις καθυστερήσεις των πυραύλων Space Launch System (SLS), κάποια ζητήματα προγραμματισμού εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 και το υψηλό κόστος ως εμπόδια στον στόχο του οργανισμού να προσγειώσει ανθρώπους στο φεγγάρι το 2024 μέσω του προγράμματος Artemis.

Το πρώτο μεγάλο τεστ του διαστημικού σκάφους SLS and Orion βρίσκεται σε εξέλιξη για το 2021 με το Artemis I, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε αν η αποστολή είναι σε θέση να ξεκινήσει φέτος.

NASA

Άλλοι στόχοι της NASA για το 2021 βρίσκονται σε καλό δρόμο. Το Perseverance rover είναι έτοιμο για προσγείωση στον Άρη στις 18 Φεβρουαρίου. Εάν όλα πάνε καλά, θα σηματοδοτήσει την έναρξη ενός σχεδίου μεγάλης εμβέλειας για την επαναφορά δειγμάτων βράχων του Άρη στη Γη. Το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb που έχει καθυστερήσει πολύ παραμένει στο πρόγραμμα με την ημερομηνία λανσαρίσματος να είναι στις 31 Οκτωβρίου.

Το Φεγγάρι, ο Άρης και το James Webb είναι μερικά από τα σημαντικότερα σχέδια της NASA για το 2021. Το πλήρες βίντεο που μπορείτε να δείτε παραπάνω θα σας δώσει την πλήρη εικόνα. Εάν η NASA καταφέρει να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους που έχει στην λίστα της για το 2021, η χρονιά αναμένεται να είναι τουλάχιστον επική.

Πηγή πληροφοριών: cnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS