ΑρχικήyoutubeWalkcar: το «αυτοκίνητο» που χωράει στην τσάντα σας

Walkcar: το «αυτοκίνητο» που χωράει στην τσάντα σας

Η Ιαπωνική εταιρεία Cocoa Motors, έχει δημιουργήσει το Walkcar, ένα ατομικό ηλεκτρικό όχημα, το οποίο χαρακτηρίζει ως το «αυτοκίνητο στην τσάντα σας».

Το Walkcar, που μπορεί να χωρέσει σε ένα αρκετά μικρό σακίδιο, έχει συμπαγή και σταθερή κατασκευή. Στην πραγματικότητα μοιάζει με έναν φορητό υπολογιστή με ρόδες, ωστόσο είναι πολύ πιο ανθεκτικό. Η κάτω πλευρά του αποτελείται από ανθρακονήματα και έχει μια πολύ ωραία λαβή.

Οι τροχοί του έχουν εντυπωσιακή ομοιότητα με αυτούς μίας καρέκλας γραφείου. Είναι σκληροί και επικαλυμμένοι με καουτσούκ.

WalkCar

Το Walkcar λειτουργεί παρόμοια με το Onewheel, καθώς υπάρχουν τέσσερις αισθητήρες στην κορυφή της πλατφόρμας και όταν τα πόδια σας αγγίζουν και τους τέσσερις, η σανίδα κινείται προς τα εμπρός. Η ισορροπία ίσως είναι λίγο δύσκολη στην αρχή, όμως το Walkcar είναι τόσο κοντά στο έδαφος που αν αισθάνεστε άβολα, μπορείτε να κατεβείτε εύκολα και χωρίς να πέσετε.

Για να σταματήσετε, πρέπει να σηκώσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας και μόλις απελευθερωθεί ένας από τους αισθητήρες, το όχημα θα σταματήσει σταδιακά.

Το Walkcar διαθέτει τρεις λειτουργίες, τις οποίες μπορείτε να αλλάξετε με ένα κουμπί που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μηχανήματος. Στην ταχύτερη λειτουργία, ξεπερνά τα 10 mph. Αυτό μπορεί να μην ακούγεται γρήγορο, αλλά όταν στέκεστε σε μια πλατφόρμα μεγέθους φορητού υπολογιστή, στην πραγματικότητα αισθάνεστε ότι πηγαίνει πολύ γρήγορα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Walkcar δεν κινείται προς τα πίσω.

Όσο αφορά τους τροχούς του, είναι πιο ανθεκτικοί από ό, τι φαίνονται. Μπορούν να αντιμετωπίσουν ρωγμές σε πεζοδρόμια και ανωμαλίες στην άσφαλτο πολύ ικανοποιητικά, χωρίς να σκαλώνουν. Αλλά ακόμα κι όταν σκαλώσουν σε ένα μεγαλύτερο εμπόδιο, μπορείτε να κατέβετε απλά από το Walkcar χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να πέσετε.

Το Walkcar λειτουργεί με μπαταρία λιθίου και χρειάζεται τρίωρη επαναφόρτιση. Μπορεί να αντέξει βάρος μέχρι 120 κιλά, ενώ μπορεί να διανύσει μία απόσταση μέχρι 12 χιλιομέτρων.

Σχετικά με την τιμή του, το Walkcar έρχεται στα 1.980 $. Σίγουρα πρόκειται για μια αρκετά υψηλή τιμή, ωστόσο οι πραγματικοί λάτρεις αυτού του είδους οχημάτων σίγουρα θα αποζημιωθούν από την εμπειρία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS