ΑρχικήHow ToΠώς να απενεργοποιήσετε όλους τους αισθητήρες του Android τηλεφώνου σας

Πώς να απενεργοποιήσετε όλους τους αισθητήρες του Android τηλεφώνου σας

Το τηλέφωνό σας είναι η πιο προσωπική συσκευή που διαθέτετε. Είναι σχεδόν πάντα μαζί σας και είναι σε θέση να ακούει, να βλέπει και να αισθάνεται όλα όσα κάνετε. Τι γίνεται όμως αν θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτούς τους αισθητήρες, για παράδειγμα, πριν να ξεκινήσετε μια ευαίσθητου περιεχομένου συνάντηση;

Ενώ το Android προσφέρει γρήγορες εναλλαγές για να απενεργοποιήσετε την παρακολούθηση τοποθεσίας και τη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, δεν υπάρχει άμεση επιλογή απενεργοποίησης των υπόλοιπων αισθητήρων του τηλεφώνου σας, όπως η κάμερα ή το μικρόφωνο. Ευτυχώς, το Android διαθέτει μια κρυφή ρύθμιση που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε όλους τους αισθητήρες του τηλεφώνου σας με ένα μόνο πάτημα. Δείτε πώς ακριβώς λειτουργεί.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η επιλογή είναι διαθέσιμη μόνο για τηλέφωνα με Android 10 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Android

Για αυτό, πρώτα, πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Developer Options, ένα σύνολο επιπλέον εργαλείων της Google κυρίως για κατασκευαστές εφαρμογών Android. Δεν πρέπει να ανησυχείτε γιατί επιτρέπεται να το κάνετε και δεν θα ακυρώσει την εγγύηση του τηλεφώνου σας. Η Google, στην τεκμηρίωσή της, αναφέρει επίσης ότι αυτή η λειτουργία, εκτός από τη βοήθεια των προγραμματιστών, “δίνει επίσης στους χρήστες έναν τρόπο να ελέγχουν τους αισθητήρες στη συσκευή τους.”

Για να ενεργοποιήσετε τα Developer Options, ξεκινήστε την εφαρμογή “Settings” στο Android τηλέφωνό σας, κάντε scroll προς τα κάτω στο κάτω μέρος του μενού και ανοίξτε την ενότητα “About Phone”.

Android

Εντοπίστε μια επιλογή που ονομάζεται “Build Number”. Οι κάτοχοι των Samsung Galaxy θα βρουν την επιλογή στην ενότητα “Software Information”. Πατήστε πάνω επανειλημμένα έως ότου το smartphone σας ζητήσει το PIN, το μοτίβο ή τον κωδικό πρόσβασης της οθόνης κλειδώματος.

Android

Εισαγάγετε το PIN, το μοτίβο ή τον κωδικό πρόσβασής σας και θα λάβετε ένα μήνυμα που λέει: “You are now a developer!”.

Android

Επιστρέψτε στην κύρια σελίδα των ρυθμίσεων και μεταβείτε στο System > Developer Options. Οι κάτοχοι των Samsung θα βρουν την επιλογή “Developer Options” στο κάτω μέρος του Settings μενού.

Android

Κάντε scroll προς τα κάτω μέχρι να βρείτε το “Quick Settings Developer Tiles” και πατήστε το κουμπί.

Ενεργοποιήστε το “Sensors Off”.

Τώρα, όταν θα ανοίγετε το μένου των ειδοποιήσεων του τηλεφώνου σας στο επάνω μέρος της οθόνης, θα έχετε ένα νέο tile στα Quick Settings που ονομάζεται “Sensors Off”.

Από προεπιλογή, το Android προσθέτει το “Sensors Off” ως το πρώτο tile στο “Quick Settings”. Σε περίπτωση που δεν το θέλετε, μπορείτε να το μετακινήσετε αναδιατάσσοντας το πλαίσιο.

Όταν ενεργοποιείτε το “Sensors Off”, το τηλέφωνό σας απενεργοποιεί τους περισσότερους από τους αισθητήρες του, συμπεριλαμβανομένων των καμερών, του μικροφώνου, του επιταχυνσιόμετρου και άλλων. Εάν μια εφαρμογή όπως το ενσωματωμένο πρόγραμμα κάμερας προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση σε οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία, είτε θα επιστρέψει ένα σφάλμα είτε θα αρνηθεί να λειτουργήσει.

Το υπόλοιπο του smartphone σας, συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi και του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Επομένως, η επιλογή “Sensors Off” μπορεί να είναι χρήσιμη για συγκεκριμένα σενάρια ή αν απλά αναζητάτε μια πιο ιδιωτική εμπειρία κινητής τηλεφωνίας. Με τη γρήγορη ρύθμιση, μπορείτε να το ανοίξετε ξανά με ένα πάτημα.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS