ΑρχικήsecurityΑυτή η εικόνα μπορεί να διακόψει τη λειτουργία του smartphone σας

Αυτή η εικόνα μπορεί να διακόψει τη λειτουργία του smartphone σας

εικόνα

Όπως αναφέρει ο χρήστης Ice Universe, μία εικόνα που απεικονίζει ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, περιέχει ένα σφάλμα, που μπορεί να κάνει ένα Android smartphone να κολλήσει, όταν ο χρήστης του την χρησιμοποιεί ως ταπετσαρία.

Η εικόνα κυκλοφορεί στα social media και παρά τις προειδοποιήσεις, πολλοί χρήστες την έχουν ορίζει ως ταπετσαρία στις συσκευές τους.

Το σφάλμα που περιέχει η φωτογραφία, είναι μία ακατάλληλη κωδικοποίηση χρώματος, την οποία δεν μπορούν να διαχειριστούν οι συσκευές Android.

Όταν ορίζεται ως ταπετσαρία, η εικόνα επηρεάζει τη λειτουργία των συσκευών, με πολλούς χρήστες να παραπονούνται ότι το smartphone τους κολλάει στην εκκίνηση ή δεν μπορεί να προχωρήσει από την οθόνη bootloader. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ότι η συσκευή δεν λειτουργεί.

Τα smartphone που επηρεάζονται περισσότερο από την εικόνα είναι τα Samsung, OnePlus και Google Pixel. Ωστόσο και τα Android Emulators επηρεάζονται από την εν λόγω φωτογραφία.

Πώς θα απαλλαγείτε από το νέο bug

Αν είστε από τους χρήστες που έχουν ήδη πέσει θύμα αυτού του ασυνήθιστου σφάλματος και η συσκευή σας έχει κολλήσει, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

  • Δοκιμάστε να εκκινήσετε το smartphone σας σε safe mode, πατώντας ταυτόχρονα τα κουμπιά ενεργοποίησης και αύξησης της έντασης.
  • Εάν χρησιμοποιείτε μια προσαρμοσμένη ROM ή μια rooted συσκευή Android που έχει κολλήσει σε ένα βρόχο εκκίνησης, επαναφέρετε τα δεδομένα ταπετσαρίας στην προεπιλογή.
  • Κάντε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων στη συσκευή σας από το bootloader, αλλά θυμηθείτε ότι θα χάσετε όλα τα δεδομένα σας, αν επιλέξετε αυτή τη διαδικασία.

Τον τελευταίο καιρό κι άλλα παρόμοια σφάλματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Μόλις τον προηγούμενο μήνα, ένα σφάλμα επηρέαζε συσκευές iOS με ένα μήνυμα κειμένου γραμμένο στη γλώσσα Τελούγκου.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS