ΑρχικήsecurityFBI: Σφάλμα επιτρέπει σε χάκερς να επιτεθούν σε Magento online stores!

FBI: Σφάλμα επιτρέπει σε χάκερς να επιτεθούν σε Magento online stores!

Το FBI προειδοποιεί ότι χάκερς εκμεταλλεύονται ένα τριών ετών σφάλμα, το οποίο εντοπίζεται σε ένα Magento plugin, έχοντας ως στόχο να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο online stores και στη συνέχεια να εγκαταστήσουν ένα κακόβουλο σενάριο, το οποίο καταγράφει και κλέβει τα δεδομένα από τις πιστωτικές κάρτες των αγοραστών. Αυτός ο τύπος επίθεσης είναι ευρέως γνωστός ως “web skimming”, “e-skimming” ή “Magecart”, ενώ το FBI έχει προειδοποιήσει για σημαντική αύξηση τέτοιων των επιθέσεων κατά τον Οκτώβριο του περασμένου έτους.

Magento online stores

Πρόσφατα αποκαλύφθηκε μία εκστρατεία που εκμεταλλεύεται ένα σφάλμα στο Magmi. Συγκεκριμένα, σε αυτήν την εκστρατεία, οι χάκερς εκμεταλλεύονται το σφάλμα που εντοπίζεται ως CVE-2017-7391, μια ευπάθεια στο MAGMI (Magento Mass Import) – που είναι ένα plugin για online stores, τα οποία βασίζονται στο Magento, όπως επεσήμανε το FBI σε μια έκτακτη ειδοποίηση ασφαλείας που στάλθηκε στον ιδιωτικό τομέα στην αρχή του μήνα.

σφάλμα χάκερς FBI

Η εν λόγω ευπάθεια είναι ένα σφάλμα δέσμης ενεργειών μεταξύ ιστότοπων (XSS) το οποίο επιτρέπει σε έναν εισβολέα να τοποθετήσει κάποιον κακόβουλο κώδικα μέσα στον κώδικα HTML ενός online store. Το FBI σημειώνει ακόμη ότι πολλοί χάκερς εκμεταλλεύονται το τελευταίο διάστημα αυτήν την ευπάθεια, έχοντας ως απώτερο στόχο να κλέψουν credentials περιβάλλοντος από ένα Magento online store, το οποίο χρησιμοποιούν για να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο των στοχοποιημένων sites. Μόλις καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοχοποιημένα sites, τοποθετούν web shells για μελλοντική πρόσβαση και κατόπιν αρχίζουν να τροποποιούν τα αρχεία PHP και JavaScript του site με κακόβουλο κώδικα, ο οποίος καταγράφει τα στοιχεία πληρωμής που εισάγονται σε ένα κατάστημα κάθε φορά που οι χρήστες πραγματοποιούν πληρωμές κατά την αγορά νέων προϊόντων. Ακόμη, το FBI αναφέρει ότι τα δεδομένα από τις πιστωτικές κάρτες που καταγράφονται κατά τις συναλλαγές των χρηστών, κωδικοποιούνται στη συνέχεια σε μορφή Base64, κρύβονται μέσα στα bit ενός αρχείου JPEG και αποστέλλονται στον server των χάκερς, ο οποίος βρίσκεται στη διεύθυνση 89.32.251.136.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS