ΑρχικήinetCOVID-19: Σχεδόν 100% ανοσοαπόκριση σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει!

COVID-19: Σχεδόν 100% ανοσοαπόκριση σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει!

Καθώς η πανδημία του COVID-19 πλήττει μεγάλο αριθμό χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο, η αναζήτηση ενός εμβολίου για την εξάλειψη του ιού συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Αναφέρονται συχνά πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη εμβολίων, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία ότι ο ιός ίσως φτάσει σύντομα στο τέλος του. Πρόσφατα, δύο ερευνητές μέτρησαν την ανοσοαπόκριση σε 20 ασθενείς που νόσησαν από τον COVID-19 και βρήκαν μερικά ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ανακάλυψαν ότι σχεδόν το 100% του ανοσοποιητικού συστήματος του ασθενούς ενεργοποιήθηκε και παρήγαγε επιτυχώς αντισώματα. Επιπλέον, τα Τ-κύτταρα, τα οποία είναι τα κύρια κυτταρικά συστατικά της προσαρμοστικής ανοσολογικής απόκρισης, αναγνωρίζουν εύκολα τα μόρια πρωτεΐνης-πεπτιδίου του COVID-19 σε εργαστηριακές συνθήκες. Αυτό υποδεικνύει μια υγιή ανοσία σε όσους έχουν αναρρώσει επιτυχώς από τον Κορωνοϊό.

Οι ερευνητές, ο Δρ. Biol. Sci. από το Κέντρο Έρευνας για τις Λοιμώδεις Νόσους και τα Εμβόλια, μαζί με τον Δρ. Shane Crotty, από το Ινστιτούτο Lo Jolla για την Ανοσολογία, δημοσίευσαν τα ευρήματά τους σε μια νέα εργασία. Διεξήγαγαν την έρευνα σε 20 ασθενείς με COVID-19 που είχαν δείξει φυσιολογικά σημάδια ανάρρωσης. Είναι σημαντικό οι ασθενείς να μην υποφέρουν από τις πρόσθετες πολυπλοκότητες που είναι γνωστό ότι προκαλεί ο COVID-19. Οι ερευνητές ήθελαν να δημιουργήσουν ένα σημείο αναφοράς για τη φυσιολογική απόδοση του ανοσοποιητικού συστήματος για τη σύγκριση μελλοντικών περιπτώσεων. Στην έρευνά τους διαπίστωσαν ότι στο 100% των ασθενών με COVID-19, το ανοσοποιητικό σύστημα αντέδρασε με αντισώματα και CD4 Τ-κύτταρα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ακόμη ότι το 70% των ασθενών είχε αναπτύξει CD8 Τ-κύτταρα, τα οποία είναι απαραίτητα για την καταστροφή του καρκίνου ή των ιογενών λοιμώξεων.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ σημαντικά για τους ερευνητές, καθώς τώρα γνωρίζουν την ανοσοαπόκριση όταν “επιτίθεται” ο COVID-19. Επομένως αυτό θα βοηθήσει τους γιατρούς και τους ερευνητές στην ανάπτυξη ενός εμβολίου για τον ιό που μπορεί να προκαλέσει εξίσου ισχυρή αντίδραση. Οι ερευνητές εξήγησαν επίσης γιατί υπάρχει μια τόσο διαφορετική ανοσολογική απόκριση όσον αφορά τον ιό του COVID-19, μεταξύ των ανθρώπων. Δεδομένης της σοβαρότητας της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19, οποιοσδήποτε βαθμός ανοσίας στον ιό θα μπορούσε να έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο στη συνολική πορεία της πανδημίας. Τέλος, οι ερευνητές επισημαίνουν πως το γεγονός ότι πέρασε κάποιος ασθενής ήπια ή βαριά την ασθένεια, θα μπορούσε να εξηγήσει τα διάφορα επίπεδα ανοσοαποκρίσεων σε ένα κομμάτι του πληθυσμού. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για πιο σαφή συμπεράσματα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS