ΑρχικήsecurityΚρίσιμη ευπάθεια Zero-day ανακαλύφθηκε στο «Sign in with Apple»

Κρίσιμη ευπάθεια Zero-day ανακαλύφθηκε στο «Sign in with Apple»

Sign in with Apple

Όπως ανακάλυψε ένας ερευνητής ασφαλείας από την Ινδία, μια ευπάθεια zero-day, που υπάρχει στο “Sign in with Apple“, επιτρέπει σε κακόβουλους παράγοντας να παίρνουν τον έλεγχο των λογαριασμών της εφαρμογής, αποκτώντας απλά το email ID τους.

Όπως και το OAuth 2.0, το “Sign in with Apple” βοηθά τους χρήστες να συνδέονται σε εφαρμογές τρίτων γρηγορότερα, χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώνουν πολλά στοιχεία, χρησιμοποιώντας απλά το Apple ID τους.

Η συγκεκριμένη λειτουργία, χρησιμοποιείται από χιλιάδες χρήστες για να συνδεθούν σε εφαρμογές τρίτων όπως οι Dropbox, Spotify, Airbnb, Giphy και το σφάλμα έχει χαρακτηριστεί ως «κρίσιμο» καθώς θα μπορούσε να επιτρέψει τον πλήρη έλεγχο ενός λογαριασμού από απομακρυσμένους εισβολείς.

Ο Bhavuk Jain, ο ερευνητής ασφαλείας από την Ινδία που ανακάλυψε πρώτος αυτό το σφάλμα, το ανέφερε άμεσα στην Apple, λέγοντας ότι: «Η επιτυχής εκμετάλλευση του σφάλματος θα μπορούσε να είχε ως αποτέλεσμα την πλήρη ανάληψη του ελέγχου λογαριασμών χρηστών σε αυτήν την εφαρμογή τρίτου μέρους, ανεξάρτητα από το αν ένα θύμα έχει έγκυρο Apple ID ή όχι».

Σχετικά με την ευπάθεια zero-day

Όπως εξηγεί ο Jain, η Apple χρησιμοποιεί ένα JWT (JSON Web Token) που δημιουργείται από τον Apple Server, για τον έλεγχο ταυτότητας ενός χρήστη, ώστε να του παρέχει ένα ασφαλές email ID και να του επιτρέψει να συνδεθεί στην εφαρμογή τρίτου μέρους.

Ωστόσο, λόγω ακατάλληλης επικύρωσης, το σφάλμα επιτρέπει στους εισβολείς να ζητούν JWT για οποιοδήποτε email ID από την Apple και στη συνέχεια επαληθεύεται ως έγκυρο με τη χρήση του public key της Apple.

Αυτό επιτρέπει στον εισβολέα να καταχραστεί τα JWTs για να συνδεθεί με οποιοδήποτε email ID και να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό τρίτου μέρους του θύματος.

Ο Jain επιβεβαίωσε επίσης ότι το σφάλμα μπορεί να αξιοποιηθεί και από τον λογαριασμό του χρήστη, καθώς η Apple δημιουργεί το δικό της email ID για κάθε χρήστη.

Η Apple επιβράβευσε με $ 100,000 τον ερευνητή για την αναφορά που έκανε σχετικά με το κρίσιμο αυτό σφάλμα. Η ομάδα ασφαλείας της Apple επιβεβαίωσε ότι το σφάλμα δεν χρησιμοποιήθηκε από κανένα κακόβουλο παράγοντα, έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησε και τώρα έχει επιδιορθωθεί.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS