ΑρχικήinetΗ αστυνομία της Σιγκαπούρης έχει πρόσβαση στα data για τον COVID-19

Η αστυνομία της Σιγκαπούρης έχει πρόσβαση στα data για τον COVID-19

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί της θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα ανίχνευσης επαφών για τον COVID-19 της χώρας για να βοηθήσουν στις ποινικές έρευνές τους. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 4,2 εκατομμύρια κάτοικοι ή το 78% του τοπικού πληθυσμού έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή παρακολούθησης επαφών TraceTogether, το οποίο είναι ένα από τα υψηλότερα ποσοστά penetration στον κόσμο.

COVID-19

Ο αριθμός αυτός είναι διπλάσιος από το ποσοστό πριν από τρεις μήνες τον Σεπτέμβριο, όταν το TraceTogether είχε καταγράψει 2,4 εκατομμύρια λήψεις ή περίπου το 40% του πληθυσμού. Μια πρόσφατη αύξηση πιθανότατα τροφοδοτήθηκε από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι η χρήση της εφαρμογής θα γίνει υποχρεωτική για είσοδο σε δημόσιους χώρους από τις αρχές του 2021.

Στην προσπάθειά της να διευκολύνει τις ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης είχε τονίσει επανειλημμένα ότι τα δεδομένα για τον COVID-19 «δεν θα είναι ποτέ προσβάσιμα εκτός εάν ο χρήστης βγει θετικός στον ιό». Προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικός αριθμός αναγνώρισης και αριθμός κινητού, θα αντικατασταθούν από ένα τυχαίο μόνιμο αναγνωριστικό και θα αποθηκεύονται σε έναν ασφαλή server.

Ο Υφυπουργός της Πρωτοβουλίας Smart Nation και ο Υπουργός Εξωτερικών, Vivian Balakrishnan, επέμειναν επίσης ότι το “TraceTogether token” δεν ήταν συσκευή παρακολούθησης, καθώς δεν περιείχε τσιπ GPS και δεν μπορούσε να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

Σημείωσε επίσης ότι όλα τα δεδομένα του TraceTogether θα κρυπτογραφούνται και θα αποθηκεύονται για έως και 25 ημέρες, και μετά θα διαγράφονται αυτόματα, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες θα “μεταφέρονται” στο Υπουργείο Υγείας μόνο όταν ένα άτομο είναι θετικό στον ιό του COVID-19, είπε ο Balakrishnan.

Επιπλέον, “μόνο μια πολύ περιορισμένη, περιορισμένη ομάδα ανιχνευτών” θα είχε πρόσβαση στα δεδομένα, είπε ο υπουργός.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσε τώρα ότι οι τοπικές αρχές επιβολής του νόμου θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα για ποινικές έρευνες. Σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, η Αστυνομική Δύναμη της Σιγκαπούρης μπορεί να λάβει οποιαδήποτε δεδομένα και αυτό περιλαμβάνει δεδομένα του TraceTogether, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, Desmond Tan.

Πρόσθεσε ότι στους δημοσίους αξιωματούχους που γνωστοποιούν εν γνώσει τους τα δεδομένα χωρίς εξουσιοδότηση ή κάνουν κατάχρηση των δεδομένων μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο έως 5.000 $ ή φυλάκιση έως δύο χρόνια ή και τα δύο.

Ερωτώμενος εάν η αστυνομική χρήση των δεδομένων παραβίασε τη δέσμευση απορρήτου της TraceTogether, ο Tan είπε: “Δεν αποκλείουμε τη χρήση δεδομένων TraceTogether σε περιπτώσεις όπου η ασφάλεια των πολιτών επηρεάζεται ή έχει επηρεαστεί, και αυτό ισχύει και για όλα τα άλλα δεδομένα.”

Σημείωσε ότι οι «εξουσιοδοτημένοι αστυνομικοί» μπορούν να επικαλεσθούν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας για πρόσβαση σε δεδομένα του TraceTogether για τέτοιους σκοπούς, καθώς και για ποινική έρευνα, αλλά αυτά τα δεδομένα σε κάθε άλλη περίπτωση, θα χρησιμοποιούνται μόνο για τον εντοπισμό των επαφών των κρουσμάτων και για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS