ΑρχικήsecurityΑνήλικος πίσω από DDoS επίθεση που έπληξε το Διαδίκτυο το 2016!

Ανήλικος πίσω από DDoS επίθεση που έπληξε το Διαδίκτυο το 2016!

Ένας από τους χάκερ που βρίσκονταν πίσω από ένα botnet – παραλλαγή του Mirai, παραδέχθηκε την ενοχή του για τη συμμετοχή του σε μια τεράστια DDoS επίθεση που προκάλεσε μαζική διακοπή στο Διαδίκτυο τον Οκτώβριο του 2016. Πολλά sites υψηλού προφίλ και online υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, PayPal, Visa, Netflix, PlayStation Network και Airbnb, τέθηκαν εκτός λειτουργίας μετά από την DDoS επίθεση. Το botnet ανέπτυξαν ο, ανήλικος τότε, κατηγορούμενος και άλλοι χάκερ στο διάστημα μεταξύ του 2015 και του Νοεμβρίου 2016, έχοντας ως στόχο να «μολύνουν» πλατφόρμες παιχνιδιών. Οι χάκερ μόλυναν web κάμερες, συσκευές εγγραφής και άλλες IoT (Internet-of-Things) συσκευές.

Όπως αναφέρει το BleepingComputer, πάνω από 100.000 μολυσμένες συσκευές χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν ανήλικος όταν έλαβαν χώρα οι εν λόγω επιθέσεις, και οι συνωμότες του στόχευσαν με τη μαζική τους DDoS επίθεση την πλατφόρμα παιχνιδιών του Sony PlayStation Network, ενώ επηρέασαν επίσης τα συστήματα του παρόχου DNS “Dyn”.

Ανήλικος πίσω από DDoS επίθεση που έπληξε το Διαδίκτυο το 2016!

Αυτή η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα πολλά από τα sites και τις υπηρεσίες που χρησιμοποιούν DNS servers της Dyn να τεθούν εκτός λειτουργίας την επόμενη μέρα, ενώ ο πάροχος DNS εργαζόταν για να επαναφέρει τους κύριους DNS servers που στοχεύτηκαν από το botnet των κυβερνοεγκληματιών.

Η DDoS επίθεση που έπληξε την Dyn το 2016 οδήγησε σε τεράστια διαταραχή του Διαδικτύου, η οποία εξαπλώθηκε αργότερα σε εκατοντάδες χιλιάδες sites που χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες του παρόχου DNS. Ανάμεσα στα sites που επηρεάστηκαν, συγκαταλέγονταν δεκάδες ιστοσελίδες υψηλού προφίλ και διαδικτυακές πλατφόρμες που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες λόγω του υψηλού κόστους αποκατάστασης.

Ανήλικος πίσω από DDoS επίθεση που έπληξε το Διαδίκτυο το 2016!

Η μαζική DDoS επίθεση επηρέασε έμμεσα τους servers της Dyn και έπληξε ένα σημαντικό μέρος του Διαδικτύου τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη μαζί με το PlayStation Network της Sony, που ήταν ο πρωταρχικός στόχο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, στις 21 Οκτωβρίου 2016, ο κατηγορούμενος και οι συνωμότες του χρησιμοποίησαν το botnet που δημιούργησαν για να πραγματοποιήσουν πολυάριθμες DDoS επιθέσεις, σε μια προσπάθεια να θέσουν εκτός λειτουργίας την πλατφόρμα παιχνιδιών του Sony PlayStation Network για μεγάλη χρονική περίοδο.

Η ταυτότητα του κατηγορούμενου κρατήθηκε μυστική δεδομένου ότι ήταν ανήλικος την περίοδο που ενορχήστρωσε τη μαζική DDoS επίθεση. Η εκδίκασή του προγραμματίστηκε για τις 7 Ιανουαρίου του 2021.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS