HomeSecurityBugs του PlayStation Now επιτρέπουν στα website να εκτελούν κακόβουλο κώδικα σε...

Bugs του PlayStation Now επιτρέπουν στα website να εκτελούν κακόβουλο κώδικα σε Windows PCs

Σφάλματα ασφαλείας που εντοπίστηκαν στην εφαρμογή Windows gaming του PlayStation Now (PS Now) επέτρεψαν στους εισβολείς να εκτελέσουν αυθαίρετο κώδικα σε συσκευές Windows που εκτελούν ευπαθείς εκδόσεις εφαρμογών.

Το PlayStation Now έφτασε τα 2,2 εκατομμύρια συνδρομητές στα τέλη του Απριλίου του 2020.

Οι ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν από τον κυνηγό σφαλμάτων Parsia Hakimian επηρέασαν το PS Now έκδοση 11.0.2 (και νεότερες εκδόσεις) σε υπολογιστές με Windows 7 SP1 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Ο Hakimian ανέφερε το σφάλμα του PS Now στις 13 Μαΐου 2020, μέσω του επίσημου προγράμματος bug bounty του PlayStation στο HackerOne. Το PlayStation αντιμετώπισε το σφάλμα και επισήμανε την αναφορά σφάλματος ως “Resolved” ένα μήνα αργότερα, στις 25 Ιουνίου 2020.

Του δόθηκαν ως bounty $ 15.000 για την αναφορά του, παρόλο που η υποβολή του ήταν εκτός scope – δηλαδή, επηρέασε μια εφαρμογή των Windows και όχι ένα από τα στοχευόμενα assets που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα bug bounty (τα συστήματα PlayStation 4 και PlayStation 5, λειτουργικά συστήματα, αξεσουάρ ή το PlayStation Network.)

PlayStation Now

Η επισφαλής εφαρμογή Electron εκθέτει τους χρήστες σε επιθέσεις RCE

Ο Hakimian διαπίστωσε ότι τα κρίσιμα ζητήματα ασφαλείας επέτρεψαν στους μη εξουσιοδοτημένους εισβολείς να ξεκινήσουν επιθέσεις απομακρυσμένης εκτέλεσης κώδικα (RCE) καταχρώντας μια αδυναμία εισαγωγής κώδικα.

Οι εισβολείς μπορούν να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα στον υπολογιστή ενός χρήστη PS NOW μέσω ενός τοπικού server WebSocket.

Αυτό είναι δυνατό επειδή ο server websocket που “ξεκίνησε” στη συσκευή του στόχου δεν εκτελεί κανένα header Origin και δεν ζητά ελέγχους προέλευσης.

Για να εκμεταλλευτούν επιτυχώς το σφάλμα RCE, οι εισβολείς πρέπει να πείσουν τον χρήστη PS NOW του οποίου την συσκευή θέλουν να παραβιάσουν να ανοίξει έναν ειδικά κατασκευασμένο ιστότοπο χρησιμοποιώντας ένα κακόβουλο link που παρέχεται μέσω καναλιών Discord, φόρουμ, phishing μηνυμάτων email κ.λπ.

Αφού ανοιχτεί σε οποιοδήποτε web browser στον υπολογιστή τους, κακόβουλα scripts θα συνδεθούν στον τοπικό server WebSocket και θα ζητήσουν από την εφαρμογή AGL να φορτώσει κακόβουλο κώδικα Node από άλλον ιστότοπο και να τον εκτελέσει στη συσκευή του στόχου.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS