ΑρχικήsecurityHΠΑ: Το 54% των phishing μηνυμάτων που αποστέλλονται μέσω SMS στοχεύουν στην...

HΠΑ: Το 54% των phishing μηνυμάτων που αποστέλλονται μέσω SMS στοχεύουν στην υποκλοπή στοιχείων καρτών πληρωμών

54-of-SMS-Phishing-Attacks-Target-the-Prepaid-Debit-Cards-of-US-Users

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της εταιρείας Cloudmark, το 54% των spam μηνυμάτων που έχουν σταλεί μέσω SMS κατά τη διάρκεια του μήνα Ιανουαρίου στις ΗΠΑ, αντιπροσωπεύουν επιθέσεις phishing που στοχεύουν στην υποκλοπή στοιχείων καρτών πληρωμών.

Ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τον Ιανουάριο του 2014 οι αναφορές για phishing SMS αυξήθηκαν κατά 78%, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2013.

Στο στόχαστρο των εγκληματιών του κυβερνοχώρου, σύμφωνα με τους ερευνητές, βρίσκονται κυρίως άτομα που λαμβάνουν επιδόματα στήριξης τέκνων.

Οι απαταιώνες αποστέλλουν μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των υποψήφιων θυμάτων, ενημερώνοντάς τα σχετικά με κάποιο υποτιθέμενο ζήτημα που προκύψει με την χρεωστική τους κάρτα και παροτρύνοντάς τα να επικοινωνήσουν με ένα συγκεκριμένο αριθμό. Στη συνέχεια προσπαθούν μέσω τηλεφώνου να αποσπάσουν τα στοιχεία των καρτών καθώς και άλλες προσωπικές τους πληροφορίες.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι απάτες αυτές στοχεύουν συνήθως στην υποκλοπή στοιχείων προπληρωμένων ή χρεωστικών καρτών, επειδή ο ​​κίνδυνος είναι πιο χαμηλός.

«Πολλές από αυτές τις κάρτες περιέχουν ελάχιστη ή μηδαμινή προστασία από απάτες και συχνά μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε πολλά ΑΤΜ για ανάληψη μετρητών”, τονίζει ο Tom Landesman, της Cloudmark.

Άλλες καμπάνιες spam που στοχεύουν στην υποκλοπή ευαίσθητων πληροφοριών μέσω Phishing μηνυμάτων, σχετίζονται με προώθηση προϊόντων, αποπλήρωση δανείων, προσφορά θέσεων εργασίας και διάφορους διαγωνισμούς.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS