ΑρχικήsecurityΟ hacker Ryan Hernandez καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών

Ο hacker Ryan Hernandez καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών

Σε τρία χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Ryan Hernandez, ο hacker που ομολόγησε ότι έκλεψε πληροφορίες σχετικά με το Nintendo Switch πριν από την κυκλοφορία του. Η καταδίκη ακολουθεί μια ένσταση που είχε αρχικά κατατεθεί τον Ιανουάριο του 2020. Πέραν της φυλάκισης, ο Hernandez θα καταβάλει επίσης στη Nintendo το ποσό των 259.323 $ ως αποζημίωση για τις κλεμμένες πληροφορίες.

Ryan Hernandez

Ο Hernandez βρέθηκε για πρώτη φορά στο στόχαστρο του FBI, αφού αυτός και ένας συνεργάτης του κατάφεραν να υποκλέψουν με επιτυχία εμπιστευτικές πληροφορίες από έναν υπάλληλο της Nintendo το 2016. Το FBI ζήτησε από τον Hernandez να σταματήσει κάθε παράνομη δραστηριότητα το 2017. Ωστόσο, ο Hernandez συνέχισε να αναζητά και να υποκλέπτει εμπιστευτικές πληροφορίες τα επόμενα χρόνια, οπότε το FBI άρχισε πάλι να τον ελέγχει.

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σκληρό δίσκο του Hernandez από το FBI τον Ιούλιο του 2019, αποκάλυψε μια συλλογή από αρχεία παιδικής πορνογραφίας και βίντεο κακοποίησης παιδιών. Ο Hernandez εν τέλει κρίθηκε ένοχος για την κατοχή του υλικού και ως εκ τούτου, είναι πλέον εγγεγραμμένος ως σεξουαλικός δράστης. Ο δικαστής που επιτηρούσε την υπόθεση συνέστησε να τοποθετηθεί ο Ηernandez σε «φυλακές για κρατούμενους με γνωστικές προκλήσεις» και στη συνέχεια να είναι για εφτά χρόνια υπό επιτήρηση από τις αρχές.

Το hack του Hernandez είναι ένα από τα πολλά που υπέστη η Nintendo τα τελευταία χρόνια. Μία παραβίαση που πραγματοποιήθηκε από έναν ερευνητή ασφαλείας το 2018, διέρρευσε χιλιάδες ονόματα χρήστη και κωδικούς πρόσβασης, αλλά το πιο αξιοσημείωτο hack είναι το “Gigaleak” του πηγαίου κώδικα και των στοιχείων ανάπτυξης. Αν και η ακριβής πηγή αυτής της διαρροής δεν είναι γνωστή, το περιεχόμενό της ήταν ένα σύνολο μη κυκλοφορούμενων σχεδίων της Nintendo, συμπεριλαμβανομένου ενός αχρησιμοποίητου Animal Crossing Villager και πρώιμων πρωτοτύπων του Pokemon Diamond.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS