ΑρχικήsecurityHo.Mobile: κλάπηκαν δεδομένα μέρους των χρηστών της

Ho.Mobile: κλάπηκαν δεδομένα μέρους των χρηστών της

Μία κυβερνοεπίθεση που πραγματοποιήθηκε στη Ho.Mobile πριν από την Πρωτοχρονιά, είχε σαν αποτέλεσμα να κλαπούν δεδομένα των πελατών της.

Ho.Mobile

Από τις συνεχιζόμενες έρευνες προκύπτει ότι μόνο ορισμένα δεδομένα ενός τμήματος της πελατειακής βάσης της εταιρείας έχουν κλαπεί παράνομα, που αφορούν τα προσωπικά και τεχνικά δεδομένα των sim, ενώ τα τραπεζικά ή τα συστήματα πληρωμών δεν συμπεριλαμβάνονται στην διαρροή.

όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, ο αναλυτής απειλών στον κυβερνοχώρο, @Bank_Security, εντόπισε σε ένα δημοφιλές hacking forum, έναν hacker που ισχυριζόταν ότι πουλά μια βάση δεδομένων που ανήκε στη Ho.Μobile.

Η Ho.Mobile, ξεκίνησε αμέσως έρευνες σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές σχετικά με τη φερόμενη κλοπή δεδομένων των πελατών της και υπέβαλε καταγγελία στην ανακριτική αρχή και ενημέρωσε όλους όσους συνεργάζεται στενά.

Όπως αναφέρθηκε, μόνο ένα μέρος των δεδομένων των πελατών της Ho.Mobile επηρεάστηκε από την επίθεση στον κυβερνοχώρο, αλλά μεταξύ των δεδομένων που συλλέχθηκαν από τους hacker υπάρχουν επίσης οι κωδικοί Iccid, οι οποίοι προσδιορίζουν τις sims και επιτρέπουν τη φορητότητά τους. Ωστόσο, η εταιρεία έχει ήδη εφαρμόσει πολλαπλούς ελέγχους με σκοπό να εξακριβώσει την ταυτότητα εκείνων που ζητούν αλλαγή SIM για να εμποδίσει την πραγματοποίηση Sim swapping.

«Προς το παρόν προχωρούμε στην ενημέρωση μόνο των εμπλεκόμενων πελατών της Ho.Mobile και έχουμε ήδη ενεργοποιήσει πρόσθετα και νέα επίπεδα ασφάλειας για την προστασία των πελατών από πιθανές απειλές. Περαιτέρω ενέργειες για την προστασία των κλεμμένων δεδομένων εφαρμόζονται και θα κοινοποιηθούν στους πελάτες σύντομα», δήλωσε η εταιρεία.

Οι πελάτες που εξακολουθούν να θέλουν να αλλάξουν τη sim τους, μπορούν να ζητήσουν δωρεάν αντικατάσταση σε εξουσιοδοτημένα σημεία πώλησης. Αυτού του είδους οι κυβερνοεπιθέσεις, έχουν αυξηθεί και επιταχυνθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η Ho.Mobile αποτελεί απλά την πιο πρόσφατη από τις εταιρείες που έπεσαν στην παγίδα των hacker.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS