ΑρχικήsecurityNintendo: νέα μεγάλη διαρροή δεδομένων που σχετίζεται με το Switch

Nintendo: νέα μεγάλη διαρροή δεδομένων που σχετίζεται με το Switch

Μία ακόμα διαρροή που επηρέασε την Nintendo, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά στο φόρουμ 4chan και σύμφωνα με πληροφορίες αφορά αρχεία που σχετίζονται με την ανάπτυξη του Switch, συμπεριλαμβανομένου ενός SDK του 2015 και εγγράφων που σχετίζονται με την ασφάλειά του.

Switch

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ιστορικό της Nintendo Forest of Illusion, οι πρώτες ενδείξεις είναι ότι οι μέθοδοι ασφαλείας που περιγράφονται στη διαρροή δεν σχετίζονται άμεσα με το τελικό μηχάνημα, κάτι που δυνητικά καθιστά τη νέα παραβίαση πολύ λιγότερο επιζήμια από ό, τι θα μπορούσε να ήταν.

Τα δεδομένα περιλαμβάνουν ένα πρωτότυπο για το Switch από το 2014.

Μία χρήστης του Twitter, η Kaitlyn Molinas, έχει συνοψίσει τα δεδομένα που φέρεται να περιέχονται στη διαρροή.

Τα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς ένα πρώιμο πρωτότυπο για το Nintendo Switch, που δείχνουν ότι η κονσόλα θα ήταν πολύ λιγότερο ισχυρή από την τελική σχεδίαση, με μία ή δύο οθόνες με ανάλυση 480p.

Η διαρροή δεδομένων λέγεται επίσης ότι περιέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Nintendo επιχείρησε να προσλάβει έναν hacker, ενώ είχε φτιάξει κι ένα σχέδιο για τον τρόπο που θα αντιμετώπιζε τη δημόσια αντίδραση εάν ανακαλυπτόταν αυτή η πρόσληψη.

Σύμφωνα με τις περιλήψεις των εγγράφων που διέρρευσαν στο Twitter, η Nintendo κράτησε λεπτομερή δεδομένα για τον εν λόγω hacker και μάλιστα διατύπωσε ένα σχέδιο για να τον πείσει να ενταχθεί στην εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης του στην Ιαπωνία για να συναντήσει την ομάδα μηχανικών της.

Η Nintendo υπέστη σημαντικό αριθμό διαρροών δεδομένων τα τελευταία δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένων σφαλμάτων σε διάφορα παιχνίδια SNES και N64, σφαλμάτων στον πηγαίο κώδικα, σε εξομοιωτές εσωτερικής κονσόλας και άλλα.

Τον Ιούλιο, μία σημαντική διαρροή δεδομένων απασχόλησε επίσης την Nintendo, η οποία αφορούσε πρώιμα πρωτότυπα για παιχνίδια όπως το Yoshi’s Island, το Star Fox, το Super Mario 64 και το Legend of Zelda: Ocarina of Time.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS