ΑρχικήsecurityDHS ΗΠΑ: «Μη χρησιμοποιείτε τεχνολογικό εξοπλισμό από την Κίνα. Κινδυνεύουν τα data...

DHS ΗΠΑ: «Μη χρησιμοποιείτε τεχνολογικό εξοπλισμό από την Κίνα. Κινδυνεύουν τα data σας»

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS) των ΗΠΑ προειδοποιεί τις Αμερικανικές εταιρείες να μη χρησιμοποιούν εξοπλισμό hardware και ψηφιακές υπηρεσίες που δημιουργούνται από Κινεζικές εταιρείες. Το DHS αναφέρει ότι ο τεχνολογικός εξοπλισμός και τα προϊόντα που κατασκευάζονται από την Κίνα ενδέχεται να περιέχουν backdoors, bugdoors ή κρυμμένους μηχανισμούς κλοπής data, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τις Κινεζικές αρχές για την κλοπή data από δυτικές εταιρείες και την προώθηση των πληροφοριών στους τοπικούς ανταγωνιστές, με στόχο την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων της Κίνας εις βάρος άλλων χωρών.

Όλος ο εξοπλισμός και οι υπηρεσίες που συνδέονται με Κινεζικές εταιρείες πρέπει να θεωρούνται κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο αλλά και επιχειρηματικοί κίνδυνοι, σύμφωνα με το DHS των ΗΠΑ. Επιπλέον, το DHS υποστηρίζει ότι οι Κινεζικοί νόμοι εθνικής ασφάλειας επιτρέπουν στην κυβέρνηση να εξαναγκάσει οποιαδήποτε τοπική εταιρεία και πολίτη να αλλάξει προϊόντα και να εμπλακεί σε κατασκοπεία ή κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

DHS ΗΠΑ: «Μη χρησιμοποιείτε τεχνολογικό εξοπλισμό από την Κίνα. Κινδυνεύουν τα data σας»

Το DHS των ΗΠΑ περιγράφει αυτήν την πρακτική ως «κλοπή data που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της ΛΔΚ».

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Εσωτερικής Ασφάλειας, Chad F. Wolf, δήλωσε τα εξής: «Για πολύ καιρό, τα δίκτυα και τα data των ΗΠΑ έχουν εκτεθεί σε κυβερνοαπειλές που συνδέονται με την Κίνα, καθώς αυτά τα data χρησιμοποιούνται για να δώσουν στις Kινεζικές εταιρείες ένα αθέμιτο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια αγορά. Πρακτικές που δίνουν στην κυβέρνηση της Κίνας μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε ευαίσθητα data, θέτουν σε κίνδυνο τόσο την Αμερικανική οικονομία όσο και τις επιχειρήσεις της χώρας. Προτρέπουμε τις επιχειρήσεις να επιδείξουν προσοχή προτού συνάψουν οποιαδήποτε συμφωνία με κάποια εταιρεία που συνδέεται με την Κίνα». Όπως αναφέρει το ZDNet, ο Wolf περιέγραψε, σε ξεχωριστή ομιλία του στις 21 Δεκεμβρίου, την Κίνα ως «σαφή και παρόν κίνδυνο» για τη δημοκρατία των ΗΠΑ.

DHS ΗΠΑ: «Μη χρησιμοποιείτε τεχνολογικό εξοπλισμό από την Κίνα. Κινδυνεύουν τα data σας»

Η προειδοποίηση του DHS των ΗΠΑ έρχεται περίπου ένα μήνα προτού ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, ορίσει τον επικεφαλής του DHS. Υπό την κυβέρνηση Trump, αξιωματούχοι των ΗΠΑ είχαν επικεντρωθεί στην καταστολή της Κινεζικής κλοπής από Αμερικανικές εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray, δήλωσε τον Ιούλιο στο Fox News ότι οι μισές από τις 5.000 περίπου counter-intelligence υποθέσεις του FBI, αφορούσαν την κλοπή τεχνολογίας των ΗΠΑ από την Κίνα.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS