ΑρχικήsecurityBiden: Κατηγορεί τον Trump για τη στάση του στην υπόθεση SolarWinds

Biden: Κατηγορεί τον Trump για τη στάση του στην υπόθεση SolarWinds

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden, επέκρινε την κυβέρνηση Trump για τη μη σωστή ανταπόκριση στις πρόσφατες επιθέσεις σε κυβερνητικά δίκτυα, που εκμεταλλεύτηκαν προϊόντα της SolarWinds.

Biden Trump
Biden: Κατηγορεί τον Trump για τη στάση του στην υπόθεση SolarWinds

Το hack της SolarWinds είναι “μια τεράστια παραβίαση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εναντίον αμερικανικών εταιρειών καθώς και ομοσπονδιακών υπηρεσιών“, είπε ο Biden.

Και υπάρχουν ακόμη πολλά που δεν γνωρίζουμε, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους εικόνας της παραβίασης ή της έκτασης της ζημιάς που έχει προκαλέσει. Αλλά αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι ότι αυτή η επίθεση συνιστά σοβαρό κίνδυνο για την εθνική μας ασφάλεια“.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος τόνισε, επίσης, ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κατάσταση είναι “υπό έλεγχο”, προσθέτοντας ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν τον ενημερώνει “για πολλά πράγματα”.

Το Υπουργείο Άμυνας δεν μας ενημερώνει ακόμη για πολλά πράγματα”, είπε ο Biden. “Δεν ξέρω τίποτα που να υποδηλώνει ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο“.

Μεταξύ άλλων, ο νέος πρόεδρος είπε: “Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αναπάντητο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε και να δηλώσουμε δημοσίως ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση και να λάβουμε ουσιαστικά μέτρα“.

SolarWinds
Biden: Κατηγορεί τον Trump για τη στάση του στην υπόθεση SolarWinds

Ο Trump υποβάθμισε τη σημασία της επίθεσης

Ο Biden δήλωσε ότι οι hackers πίσω από το hack της SolarWinds έπιασαν την κυβέρνηση του Trump απροετοίμαστη.

Ξένοι hackers εργάζονταν γι’ αυτήν την παραβίαση τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου έτους, φτιάχνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να θέσουν σε κίνδυνο τα συστήματά μας και να συγκεντρώσουν ευαίσθητες πληροφορίες από τον κλάδο της τεχνολογίας, από ιδιωτικές επιχειρήσεις και από κυβερνητικές υπηρεσίες των ΗΠΑ“, είπε ο Biden.

Τέλος, ο νέος πρόεδρος τόνισε την αποτυχία της κυβέρνησης Trump να δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Η παράλογη υποβάθμιση της σοβαρότητας αυτής της επίθεσης από τον Trump” αναφέρθηκε επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1340333618691002368

Ο Γενικός Εισαγγελέας William Barr και ο Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo έχουν πει ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την παραβίαση (ταιριάζει με τις επιθέσεις που κάνει συνήθως η Ρωσία).

Ωστόσο, ο Joe Biden υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Trump πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της: “Εξακολουθεί να έχει την ευθύνη να υπερασπιστεί τα αμερικανικά συμφέροντα ως Πρόεδρος, για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες”, δήλωσε ο Biden. “Αλλά να είστε σίγουροι ότι ακόμα κι αν δεν το παίρνει στα σοβαρά, θα το πάρω εγώ!“.

Σύμφωνα με τον εκλεγμένο πρόεδρο, οι απειλές στον κυβερνοχώρο είναι μερικές από τις μεγαλύτερες απειλές κατά τη διάρκεια του 21ου αιώνα. Ο ίδιος τόνισε ότι μόλις αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, θα δώσει προτεραιότητα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια των αμερικανικών συστημάτων, τη βελτίωση της άμυνας στον κυβερνοχώρο και την τιμωρία των επιτιθέμενων.

Πιστεύω ότι πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε με την ίδια σοβαρότητα που αντιμετωπίζουμε τις απειλές άλλων μη συμβατικών όπλων“, πρόσθεσε.

Δεκάδες λογαριασμοί email του Υπουργείου Οικονομικών παραβιάστηκαν

Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ, Ron Wyden, αποκάλυψε επίσης τη Δευτέρα ότι δεκάδες λογαριασμοί email του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ παραβιάστηκαν από τους hackers που βρίσκονται πίσω από την επίθεση της SolarWinds.

Πηγή: Bleeping Computer

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS