ΑρχικήsecurityΑγορές της τελευταίας στιγμής; Προσοχή στους hackers

Αγορές της τελευταίας στιγμής; Προσοχή στους hackers

Δεδομένων των συνθηκών, πολλοί καταναλωτές θα κάνουν τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους τελευταία στιγμή. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να λησμονούν ότι δεν είναι οι μόνοι που μπαίνουν στα διάφορα sites, καθώς hackers παρακολουθούν και εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες στην ασφάλειά τους.

hackers

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Tampa Bay στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν οι χρήστες, για να είναι ασφαλείς.

Βασικά βήματα

Ενημερώστε το λογισμικό του λειτουργικού συστήματος της συσκευής σας στην πιο πρόσφατη έκδοση για να μην πέσετε θύματα οποιωνδήποτε γνωστών ζητημάτων λογισμικού που κάποιος μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Στη συνέχεια, ενημερώστε το πρόγραμμα περιήγησής σας για να αποφύγετε το ίδιο είδος ζητημάτων.

Όταν μεταβαίνετε σε έναν ιστότοπο για να πραγματοποιήσετε μια αγορά, βεβαιωθείτε ότι η διεύθυνση του ιστότοπου ξεκινάει με “https“, το οποίο υποδηλώνει ότι η σύνδεσή σας με τον ιστότοπο είναι ασφαλής, ώστε οι hackers που κατασκοπεύουν την επισκεψιμότητα του ιστού σας να μην μπορούν να δουν πληροφορίες όπως κωδικούς πρόσβασης ή πληροφορίες κάρτας πληρωμής που στέλνετε.

Μόλις είστε έτοιμοι να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας, οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Εάν ένας εγκληματίας ανακαλύψει τα στοιχεία της πιστωτικής σας κάρτας, τα χρήματά σας συνήθως δεν είναι άμεσα διαθέσιμα. Αλλά με τα στοιχεία της χρεωστικής κάρτας, οι κλέφτες θα μπορούσαν να πάρουν χρήματα από τον λογαριασμό σας αμέσως. Και ενώ η τράπεζα πιθανότατα θα επιστρέψει τα χρήματα, μερικές φορές μπορεί να χρειαστούν 30 έως 45 ημέρες για να γίνει αυτό.

Όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο πιο πιθανό είναι να ανησυχείτε για μια καθυστερημένη αποστολή των αγορών σας. Ο Joseph Pilliod, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας συμμόρφωσης στην κυβερνοασφάλεια GarrisonPro, δήλωσε ότι η εταιρεία του βλέπει αύξηση στις ειδοποιήσεις παράδοσης πακέτων.

Ένας κακόβουλος παράγοντας, θα στείλει ένα κείμενο ή ένα email, συχνά πλαστοπροσωπώντας μια συγκεκριμένη υπηρεσία, όπως η Amazon ή η UPS. Μέσω αυτού θα τους ζητά να κάνουν κλικ σε έναν σύνδεσμο και να συνδεθούν για να δουν ποια είναι η ενημέρωση. Αυτός ο σύνδεσμος, ωστόσο είναι κακόβουλος και ο εισβολέας κλέβει στη συνέχεια τα στοιχεία σύνδεσης του ατόμου για έναν ιστότοπο όπως το Amazon και προσπαθεί να τα αξιοποιήσει για να κλέψει οικονομικά στοιχεία, όπως τον αριθμό πιστωτικής κάρτας.

Μόλις τελειώσουν οι διακοπές, δεν είστε ακόμα εντελώς ασφαλείς από τους hackers. Προσοχή στις απάτες που προσπαθούν να σας κάνουν να κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο σχετικά με μια «επιστροφή» που κάνατε μετά τις διακοπές, ειδικά εκείνες που λένε ότι σας περιμένει πίστωση στο κατάστημα ή μετρητά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS