ΑρχικήsecurityBritish Airways: αποζημίωση δικαιούνται έως και μισό εκατομμύριο πελάτες

British Airways: αποζημίωση δικαιούνται έως και μισό εκατομμύριο πελάτες

Τα θύματα μίας παραβίασης δεδομένων της British Airways, θα μπορούσαν να λάβουν αποζημίωση έως και 2.000 £, σύμφωνα με τους δικηγόρους τους.

British Airways

Η παραβίαση πραγματοποιήθηκε στην British Airways στις 7 Σεπτεμβρίου 2018, με αποτέλεσμα τα προσωπικά δεδομένα περισσότερων από 420.000 πελατών και προσωπικού της εταιρείας να διαρρεύσουν. Τα δεδομένα περιλάμβαναν ονόματα, αριθμούς χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, φυσικές διευθύνσεις και διευθύνσεις email.

Τον Ιούλιο του 2019, το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO), εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την πρόθεσή του να επιβάλει πρόστιμο στην British Airways ύψους 183 εκατομμυρίων £ για παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (GDPR).

Ωστόσο, το ποσό αυτό μειώθηκε στα 20 εκατομμύρια λίρες, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο του COVID-19 στην επιχείρηση.

Η Επίτροπος Πληροφοριών, Elizabeth Denham, δήλωσε: «Οι άνθρωποι εμπιστεύτηκαν τα προσωπικά τους στοιχεία στην BA και η εταιρεία απέτυχε να λάβει επαρκή μέτρα για να διατηρήσει αυτά τα στοιχεία ασφαλή.»

«Η αποτυχία της να δράσει ήταν απαράδεκτη και επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, κάτι που μπορεί να τους έχει προκαλέσει άγχος και αναστάτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε επιβάλει πρόστιμο 20 εκατομμυρίων £ – το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα.»

«Όταν οι οργανισμοί λαμβάνουν κακές αποφάσεις σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων, αυτό μπορεί να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη ζωή των ανθρώπων. Ο νόμος μας δίνει τώρα τα εργαλεία για να ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τα δεδομένα, συμπεριλαμβανομένης της επένδυσης στην ενημερωμένη ασφάλεια.»

Σύμφωνα με το άρθρο 82 του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (EU-GDPR), οι πελάτες της British Airways των οποίων τα δεδομένα διακυβεύτηκαν από αυτήν την παραβίαση, έχουν δικαίωμα αποζημίωσης για ηθική βλάβη. Αυτό σημαίνει αποζημίωση για ταλαιπωρία, αναστάτωση και απώλεια ελέγχου των προσωπικών τους δεδομένων.

Η PGMBM έχει δημιουργήσει έναν ειδικό ιστότοπο για να βοηθήσει αυτά τα θύματα στο badatabreach.com.

Έχω πέσει θύμα αυτής της παραβίασης;

Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες της British Airways έλαβαν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την αεροπορική εταιρεία το 2018, που τους ενημέρωσε ότι τα δεδομένα τους είχαν παραβιαστεί.

Οι επιβάτες μπορεί να χρειαστεί να ελέγξουν τους φακέλους ανεπιθύμητης αλληλογραφίας για να βρουν αυτά τα σημαντικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τη σχετική αναφορά κράτησης της British Airways.

Όλοι οι επηρεαζόμενοι πελάτες από όλο τον κόσμο μπορούν να συμμετάσχουν στην αξίωση, χωρίς καμιά χρέωση, είτε η έκθεση των προσωπικών τους δεδομένων έχει οδηγήσει σε σημαντική ζημιά είτε όχι, μέσω του badatabreach.com.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS