ΑρχικήsecurityGet Schooled: διέρρευσαν δεδομένα 900.000 μαθητών

Get Schooled: διέρρευσαν δεδομένα 900.000 μαθητών

Μία διαρροή δεδομένων, που παρατηρήθηκε στο Get Schooled (getchooled.com), μια φιλανθρωπική οργάνωση που ιδρύθηκε από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates σε συνεργασία με τη Viacom, είχε ως αποτέλεσμα την έκθεση προσωπικών πληροφοριών για περίπου 900.000 μαθητές.

Get Schooled

Η διαρροή ήταν αποτέλεσμα μίας βάσης δεδομένων, που αφέθηκε χωρίς προστασία στο διαδίκτυο, επιτρέποντας σε οποιονδήποτε διαθέτει σύνδεση στο internet να έχει πρόσβαση σε αυτή.

Η παραβίαση επηρεάζει 930.000 άτομα, που περιλαμβάνουν παιδιά από 10 έως και 16 ετών, μερικούς νεαρούς ενήλικες και ορισμένους φοιτητές.

Οι πληροφορίες περιέχουν εκτεταμένα προσωπικά στοιχεία των παιδιών, των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων, όπως: πλήρεις διευθύνσεις, σχολεία, πλήρεις ταυτότητες μαθητών, συμπεριλαμβανομένων αριθμών τηλεφώνου και μηνυμάτων, λεπτομέρειες αποφοίτησης, ηλικίες, φύλα και άλλα.

Η παραβίαση αποκαλύφθηκε από την TurgenSec (turgensec.com) στο Get Schooled στις 18 Νοεμβρίου 2020 και το Get Schooled αντιμετώπισε οριστικά την παραβίαση στις 21 Δεκεμβρίου, περισσότερο από ένα μήνα αργότερα.

Το Get Schooled Foundation είναι ένας εθνικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που βοηθά τους νέους να προοδεύσουν στο γυμνάσιο, στο κολέγιο και εναλλακτικά μονοπάτια και πρώιμες σταδιοδρομίες, μέσω ενός μοναδικού συνδυασμού συναρπαστικού ψηφιακού περιεχομένου, gamification και εξατομικευμένης υποστήριξης.

Σύμφωνα με τους Financial Times, που δημοσίευσαν πρώτοι το περιστατικό: Το ίδρυμα Get Schooled αμφισβήτησε το μέγεθος της παραβίασης, λέγοντας ότι πίστευε ότι περίπου 250.000 λογαριασμοί αφέθηκαν εκτεθειμένοι. Ανέφερε ότι κάτω από το ένα τρίτο αυτών των λογαριασμών, περίπου 75.000, συνδέονταν με διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παραμένουν ενεργές. Εκτίμησε ότι περίπου 20.000 αριθμοί τηλεφώνου και 12.000 διευθύνσεις αλληλογραφίας θα μπορούσαν να έχουν παραβιαστεί, αλλά είπε ότι δεν περιλαμβάνονται ημερομηνίες γέννησης ή οικονομικές λεπτομέρειες στη βάση δεδομένων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS