ΑρχικήinetNSW: Τα QR codes είναι πολύ αποτελεσματικά για την ανίχνευση επαφών του...

NSW: Τα QR codes είναι πολύ αποτελεσματικά για την ανίχνευση επαφών του COVID-19

Ο υπουργός Εξυπηρέτησης Πελατών της Νέας Νότιας Ουαλίας Victor Dominello επαίνεσε το check-in σύστημα με τα QR codes, θέτοντας ως προτεραιότητα το να καταστεί υποχρεωτική η χρήση του στις επιχειρήσεις φιλοξενίας και στα κομμωτήρια κατά την διάρκεια του 2021.

Εάν οι επιχειρήσεις δεν χρησιμοποιούν το σύστημα check-in μέσω των QR codes της υπηρεσίας NSW, αντιμετωπίζουν πρόστιμα 5.000 $, κλείσιμο της επιχείρησης για μια εβδομάδα και σε περίπτωση που ο χώρος δεν συμμορφωθεί περαιτέρω, πιθανώς κλείσιμο της επιχείρησης για ένα μήνα.

“Οι συνέπειες της μη συμμόρφωσης και του εφησυχασμού όσον αφορά την ηλεκτρονική τήρηση αρχείων είναι σοβαρές – θέτει την υγεία των ανθρώπων σε κίνδυνο και καταστρέφει τις θέσεις εργασίας”, δήλωσε ο Dominello.

“Τα σχόλια που λάβαμε από τους ιχνηλάτες επαφών είναι ότι τα QR codes της NSW είναι το πιο αποτελεσματικό σύστημα που βοηθά τη NSW Health να προστατεύσει την κοινότητα από την πανδημία του COVID-19.

“Το δικό μας QR code αποτρέπει επίσης τη χρήση ψευδών ονομάτων, καθώς τα προσωπικά στοιχεία ενός πελάτη καταγράφονται αυτόματα μέσω της εφαρμογής Service NSW όταν σαρώνουν το smartphone τους μέσω του QR code.”

COVID-19 QR codes
NSW: Τα QR codes είναι πολύ αποτελεσματικά για την ανίχνευση επαφών του COVID-19

Κυβερνητικές συμβουλές σχετικά με τις ρυθμίσεις για το check-in αναφέρουν ότι οι πελάτες που δεν διαθέτουν την εφαρμογή, μπορούν να εγγραφούν μέσω μιας διαδικτυακής φόρμας.

Η υποχρεωτική χρήση του «Service NSW QR code» ανακοινώθηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, με τον Dominello να προσθέτει την Τετάρτη ότι πάνω από 50.000 επιχειρήσεις είχαν ήδη ενταχθεί και 2 εκατομμύρια άτομα το έχουν χρησιμοποιήσει.

Η NSW εξετάζει εάν θα κάνει υποχρεωτική την χρήση και σε άλλους κλάδους αργότερα μέσα στο έτος.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη όπου εντοπίστηκαν 18 νέα θετικά κρούσματα στην πολιτεία τις τελευταίες 24 ώρες, ο πρωθυπουργός Gladys Berejiklian δήλωσε ότι η χρήση της εφαρμογής θα επιτρέψει τον έλεγχο των επαφών σε περίπτωση που εμφανιστεί η ανάγκη, θα επιτρέψει στους ανθρώπους να μετακινούνται γρήγορα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και να μειώσουν τις πιθανότητες συγκέντρωσης γύρω από τις εισόδους των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οι κάτοικοι του Sydney ενθαρρύνονται να «περιορίσουν τις μη απαραίτητες συγκεντρώσεις κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς όπου είναι δυνατόν».

Εν τω μεταξύ, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, το Commonwealth συνέχισε να προωθεί την ακριβή και προβληματική εφαρμογή COVIDSafe. Η εφαρμογή έχει κοστίσει εκατομμύρια για να δημιουργηθεί.

Μια πρόσφατη αναφορά στο σύστημα παρακολούθησης επαφών της πολιτείας Victoria δήλωσε ότι η αποτελεσματικότητα της εφαρμογής δεν ήταν ιδιαίτερα σημαντική. Παρά την ανάλυση της εφαρμογής COVIDSafe που δεν εμπίπτει στο πεδίο της έρευνας, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι η εφαρμογή ήταν αποτελεσματική ή συνέβαλε στην υποστήριξη της δημόσιας υγείας της πολιτείας Victoria.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS