ΑρχικήsecurityFive Points Eye Care: έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων

Five Points Eye Care: έπεσε θύμα παραβίασης δεδομένων

Το νοσοκομείο οφθαλμολογικής υγείας Five Points Eye Care, το οποίο βρίσκεται στο Athens της Georgia των ΗΠΑ, ανέφερε μία παραβίαση δεδομένων.

Five Points Eye

Οι εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται στη λεωφόρο South Milledge ανακοίνωσαν ότι η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών του, πραγματοποιήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου και αναφέρθηκε στις αρμόδιες αρχές επιβολής του νόμου.

Όπως δήλωσε η εταιρεία: “Στη Five Points Eye Care, η φροντίδα των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής μας και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών κάθε ασθενή που κουράρουμε.”

Ωστόσο ακόμα και με αυτή την πολιτική, στις 27 Οκτωβρίου 2020, ένα μη εξουσιοδοτημένο άτομο κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών του οφθαλμολογικού νοσοκομείου, το οποίο το ανακάλυψε την ίδια κιόλας μέρα. Η πρόσβαση περιορίστηκε στην αλληλογραφία που στάλθηκε στο γραφείο τους από άλλους θεράποντες ιατρούς. Η αλληλογραφία μπορεί να περιλαμβάνει ονόματα, ημερομηνία γέννησης, αριθμό κοινωνικής ασφάλισης, φυσική διεύθυνση κατοικίας, φάρμακα και προγράμματα θεραπείας. Ευτυχώς όμως η αλληλογραφία δεν περιλάμβανε άλλες ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως οικονομικά στοιχεία των ασθενών.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ένδειξη ότι τα προσωπικά στοιχεία των ασθενών χρησιμοποιήθηκαν ακατάλληλα. Αυτό το περιστατικό αναφέρθηκε στις αρχές επιβολής του νόμου. Η Five Points Eye Care συμβουλεύτηκε έναν επαγγελματία πληροφορικής και διενήργησε έρευνα στο σύστημα υπολογιστών της, για να διασφαλίσει ότι το μη εξουσιοδοτημένο άτομο δεν έχει πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες.

Για να αποφύγει την επανάληψη ενός παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον, η Five Points Eye Care συνεργάστηκε με τον επαγγελματία πληροφορικής για να αυξήσει επίσης την ασφάλεια των υπολογιστών της και να προστατεύσει το σύστημά τους από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Οι ασθενείς που επηρεάζονται από την παραβίαση έχουν ήδη ενημερωθεί και τους έχει προσφερθεί δωρεάν παρακολούθηση των πιστωτικών καρτών τους, για ένα ολόκληρο έτος.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS