ΑρχικήsecurityHacker κέρδισε $ 2 εκατομμύρια σε bug bounty προγράμματα!

Hacker κέρδισε $ 2 εκατομμύρια σε bug bounty προγράμματα!

 bug bounty προγράμματα

Ένας ethical hacker από τη Ρουμανία είναι ο πρώτος hacker που κέρδισε $ 2 εκατομμύρια σε bug bounty προγράμματα μέσω της πλατφόρμας HackerOne.

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, ο ταλαντούχος Cosmin Lordache, επίσης γνωστός ως @ inhibitor181, αναδείχτηκε το έβδομο άτομο που κατάφερε να κερδίσει πάνω από $ 1 εκατομμύριο, αναφέροντας 468 ευπάθειες μέσω της bug bounty hunting πλατφόρμας.

Πριν λίγες ημέρες, η HackerOne ανακοίνωσε στο Twitter ότι τα κέρδη του Lordache έφτασαν τα $ 2 εκατομμύρια. Είναι ο πρώτος hacker της πλατφόρμας που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

Η πλατφόρμα είπε: “Πριν από 334 ημέρες αναδείξαμε τον Lordache ως τον 7ο hacker που έφτασε τα κέρδη του 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Σήμερα γιορτάζουμε το επίτευγμά του να είναι ο ΠΡΩΤΟΣ hacker που έφτασε τα 2 εκατομμύρια δολάρια! Συγχαρείτε κι εσείς μαζί μας τον @ inhibitor181!“.

Ο Cosmin Lordache κατάγεται από τη Ρουμανία, είναι 30 ετών και ζει στη Γερμανία με τη σύζυγό του και τα δύο σκυλιά του. Άρχισε να συμμετέχει σε bug bounty προγράμματα πριν από τρία χρόνια, ενώ εργαζόταν ως full-stack developer. Από τότε, έχει ανακηρυχθεί ως “The Assassin” στο h1-65 live hacking event στη Σιγκαπούρη και στο περασμένο h1-4420 live hacking event στο Λονδίνο.

Ο Santiago Lopez, γνωστός και ως @try_to_hack, ήταν μόλις 19 ετών όταν έγινε ο πρώτος εκατομμυριούχος από bug bounty προγράμματα. Σήμερα, η λίστα με τους εκατομμυριούχους περιλαμβάνει τον ίδιο και άλλους οκτώ hackers.

Ο Αυστραλός Nathaniel Wakelam, γνωστός στην hacking κοινότητα ως @nnwakelam, έρχεται δεύτερος στα κέρδη μετρά τον Lordache. Μέχρι σήμερα, ο Wakelam έχει κερδίσει 1,8 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Wakelam μοιράστηκε την ανάρτηση του HackerOne στο Twitter, σχετικά με το επίτευγμα του Lordache, μαζί με το σχόλιο “Με ξεπέρασε για $ 200k. Συγχαρητήρια στον @ inhibitor181!”.

Ο Αυστραλός ενθάρρυνε τον “αντίπαλό” του να συνεχίσει την καλή δουλειά στην ανακάλυψη ευπαθειών.

Το 2019, η πλατφόρμα HackerOne φέρεται να πλήρωσε περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια σε bug bounties, με τους περισσότερους hackers να κερδίζουν κάτω από 20.000 $ ετησίως.

Η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερους από έξι εκατομμύρια hackers που συμμετέχουν στα bug bounty προγράμματά της και φιλοξενεί προγράμματα για περισσότερες από 1.700 κυβερνητικές υπηρεσίες και εταιρείες.

Πηγή: Infosecurity Magazine

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS