ΑρχικήsecurityIndiGo: Παραβιάστηκαν οι servers της. Ενδέχεται να διαρρεύσουν data!

IndiGo: Παραβιάστηκαν οι servers της. Ενδέχεται να διαρρεύσουν data!

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, IndiGo, ανακοίνωσε στις 31 Δεκεμβρίου ότι παραβιάστηκαν οι servers της στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι χάκερς που βρίσκονται πίσω από αυτή την παραβίαση ενδέχεται να διαρρεύσουν κάποια εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας σε δημόσια sites.

Η IndiGo ανέφερε στη δήλωσή της σχετικά με την παραβίαση τα ακόλουθα: «Θα θέλαμε να αποκαλύψουμε ότι ορισμένοι από τους servers μας παραβιάστηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα. Η εταιρεία μπόρεσε να αποκαταστήσει τα συστήματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα ο αντίκτυπος της παραβίασης να είναι μικρός. Ορισμένα τμήματα data servers παραβιάστηκαν, επομένως υπάρχει πιθανότητα ορισμένα εσωτερικά έγγραφα να διαρρεύσουν από τους χάκερς σε δημόσια sites και πλατφόρμες

Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία της Ινδίας επεσήμανε πως συνειδητοποιεί τη σοβαρότητα της υπόθεσης, τονίζοντας ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με όλους τους σχετικούς εμπειρογνώμονες αλλά και με την επιβολή του νόμου, για να διασφαλίσει ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί λεπτομερώς.

IndiGo: Παραβιάστηκαν οι servers της. Ενδέχεται να διαρρεύσουν data

Επί του παρόντος, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί πάνω από 1.000 καθημερινές πτήσεις σε 59 εσωτερικούς και 6 διεθνείς προορισμούς. Επιπλέον, εκτελεί δρομολόγια μεταξύ 100 και 130 προγραμματισμένων πτήσεων από το Δελχί, τη Μπανγκαλόρ και το Χαϊντεραμπάντ. Προς το παρόν, η εταιρεία λειτουργεί περίπου στο 70% της χωρητικότητας πριν από την πανδημία του COVID-19 και σκοπεύει να την αυξήσει άμεσα έως και 80%.

Η κυκλοφορία εμβολίων για τον COVID-19 μαζί με την αύξηση των νέων τάσεων στα ταξίδια, όπως το «Workation» και η ανάπτυξη σε περιφερειακές διαδρομές, αναμένεται να επιταχύνουν την υπάρχουσα κυκλοφορία επιβατών σε επίπεδα προ πανδημίας μέσα σε λίγους μήνες, δήλωσε η IndiGo στο IANS.

IndiGo: παραβίαση servers

Όσον αφορά τις μεταφορές εμπορευμάτων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της IndiGo, William Boulter, δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία είναι σε θέση να ικανοποιήσει την πλειονότητα των αναγκών των αεροπορικών μεταφορών της Ινδίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του lockdown η IndiGo πρόσθεσε εξοπλισμό και προέβη σε διαδικαστικές αλλαγές για την καμπίνα, για τη μεταφορά σημαντικών φορτίων στα επιβατικά αεροσκάφη της.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS