ΑρχικήyoutubeFacebook και Twitter «μπλοκάρουν» τον Τραμπ μετά τη βία στο Καπιτώλιο!

Facebook και Twitter «μπλοκάρουν» τον Τραμπ μετά τη βία στο Καπιτώλιο!

Το Twitter αφαίρεσε χθες τρία tweets από τον λογαριασμό του απερχόμενου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, και έκλεισε τον λογαριασμό του για 12 ώρες, αφού συνέχισε να προωθεί θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις εκλογές, ενώ διαδηλωτές εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Στόχος των διαδηλωτών ήταν να εμποδίσουν την επικύρωση από το Κογκρέσο της νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης προειδοποίησε επίσης ότι περαιτέρω παραβιάσεις των κανόνων του θα οδηγήσουν σε μόνιμο κλείσιμο του λογαριασμού του Τραμπ. Ομοίως με το Twitter κινήθηκαν το Facebook και το YouTube.

Ένα από τα tweets που αφαιρέθηκαν ήταν ένα βίντεο του Τραμπ που επανέλαβε αβάσιμους ισχυρισμούς ότι του έκλεψαν τις εκλογές, ενώ ενθάρρυνε τους υποστηρικτές του να απομακρυνθούν από το Καπιτώλιο, όπου εισέβαλαν με τη βία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι χρειαζόταν νόμος και τάξη, ενώ τόνισε πως αγαπά τους υποστηρικτές του.

Facebook και Twitter «μπλοκάρουν» τον Τραμπ μετά τη βία στο Καπιτώλιο!

Το Facebook και το YouTube επίσης κατάργησαν το βίντεο από τους λογαριασμούς του Τραμπ. Το Facebook δήλωσε ότι θα μπλοκάρει το λογαριασμό του Προέδρου, ώστε να μην μπορεί να δημοσιεύσει τίποτα για 24 ώρες, λόγω δύο παραβιάσεων πολιτικής.

Το Twitter κατάργησε την ανάρτηση του Τραμπ αφού είχε αρχικά απαγορεύσει τα retweets και τα replies. Είχε προσθέσει μια ετικέτα στην ανάρτηση που έγραφε: “Αυτός ο ισχυρισμός περί απάτης στις εκλογές αμφισβητείται και αυτό το tweet δεν μπορεί να λάβει replies και likes ή να γίνει retweet λόγω κινδύνου βίας.” Το Twitter αφαίρεσε επίσης ένα ακόμη tweet του Τραμπ. Το Twitter είπε ακόμη μέσω ενός από τους εταιρικούς λογαριασμούς του ότι εάν ο Τραμπ αφαιρέσει τα tweets, ο λογαριασμός του θα ξεκλειδωθεί. Ο επίσημος κυβερνητικός λογαριασμός του Τραμπ στο Twitter, τον οποίο δεν χρησιμοποιεί τόσο συχνά όσο τον προσωπικό του λογαριασμό, παραμένει ενεργός.

Το Twitter και το Facebook έχουν τοποθετήσει ετικέτες πραγματικού ελέγχου σε ορισμένες από τις αναρτήσεις του Τραμπ στο παρελθόν, καθώς περιλάμβαναν πληροφορίες που παραβίαζαν τους κανόνες τους, ενώ το Twitter είχε κλείσει προσωρινά τους προσωπικούς του λογαριασμούς και τις εκστρατείες του.

Facebook και Twitter «μπλοκάρουν» τον Τραμπ μετά τη βία στο Καπιτώλιο!

Εκτός από το Facebook και το Twitter, το YouTube επίσης ανέφερε σε μια δήλωση ότι το βίντεο παραβίασε τις πολιτικές σχετικά με περιεχόμενο που ισχυρίζεται ότι υπήρξε εκτεταμένη απάτη ή σφάλματα που άλλαξαν το αποτέλεσμα των εκλογών. Το Facebook δήλωσε τα εξής: “Οι βίαιες διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν σήμερα στο Καπιτώλιο είναι ντροπή. Απαγορεύουμε την υποκίνηση και την έκκληση για βία στην πλατφόρμα μας. Εξετάζουμε ενεργά και αφαιρούμε οποιοδήποτε περιεχόμενο που παραβιάζει αυτούς τους κανόνες.”

Ο Guy Rosen, αντιπρόεδρος της ακεραιότητας του Facebook, έγραψε στο Twitter: “Αυτή είναι μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και λαμβάνουμε τα κατάλληλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης του βίντεο του Προέδρου Τραμπ. Το αφαιρέσαμε επειδή πιστεύουμε ότι μειώνει τον κίνδυνο συνεχιζόμενης βίας”.

Ο Rosen επανέλαβε το συναίσθημα σε ένα blog post της εταιρείας που ανέφερε ότι η ηγετική ομάδα του Facebook «φοβόταν από τη βία στο Καπιτώλιο» και περιέγραψε τα βήματα που θα ακολουθούσε η πλατφόρμα για να αφαιρέσει σχετικό περιεχόμενο. Μεταξύ αυτών είναι η αφαίρεση βίντεο και φωτογραφιών από εκείνους που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο. Είπε επίσης ότι το βίντεο αφαιρέθηκε από το Instagram, το οποίο ανήκει στο Facebook.

Η ομάδα ασφαλείας του Twitter δημοσίευσε μια δήλωση που ανέφερε ότι οι “κλήσεις προς βία” παραβίαζαν τους κανόνες του. “Όσον αφορά τη συνεχιζόμενη κατάσταση στην Ουάσινγκτον, εργαζόμαστε για την προστασία της δημόσιας συνομιλίας που πραγματοποιείται στην υπηρεσία και θα λάβουμε μέτρα για οποιοδήποτε περιεχόμενο παραβιάζει τους κανόνες του Twitter. Ακόμη, περιορίζουμε σημαντικά τη δέσμευση με tweets που φέρουν την Πολιτική Ακεραιότητας των Πολιτών λόγω του κινδύνου βίας. Αυτό σημαίνει ότι αυτά τα tweets με ετικέτα δεν θα μπορούν να δεχθούν replies και likes ή να γίνουν retweet”.

Facebook και Twitter «μπλοκάρουν» τον Τραμπ μετά τη βία στο Καπιτώλιο!

Το βίντεο έγινε tweet στις 4:17 μ.μ., περίπου τρεις ώρες αφότου ο Τραμπ είπε στους υποστηρικτές του να διαδηλώσουν στο Καπιτώλιο.

Αν και οι social media πλατφόρμες ενήργησαν για να αφαιρέσουν το βίντεο, πολλές εξέχουσες προσωπικότητες από τον κλάδο της τεχνολογίας αποδοκίμασαν τις ενέργειες των social media, συμπεριλαμβανομένου του επενδυτή επιχειρηματικών κεφαλαίων Chris Sacca και του Alex Stamos, πρώην επικεφαλής αξιωματικού ασφαλείας στο Facebook.

Η κατάσταση φαίνεται επίσης να επιδεινώνει την ένταση στο Twitter σχετικά με τον τρόπο χειρισμού του Τραμπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί υπάλληλοι του Twitter που στο παρελθόν υπερασπίστηκαν την απόφαση να διατηρηθεί ο λογαριασμός του Τραμπ στην πλατφόρμα, άλλαξαν τη γνώμη τους μετά τα χθεσινά επεισόδια.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS