ΑρχικήsecurityΣυνελήφθησαν οι ηγέτες της ομάδας πειρατικών παιχνιδιών Team Xecuter

Συνελήφθησαν οι ηγέτες της ομάδας πειρατικών παιχνιδιών Team Xecuter

Έχουν συλληφθεί δύο φερόμενοι ηγέτες της ομάδας πειρατικών παιχνιδιών Team Xecuter, γνωστοί για τις πωλήσεις μεθόδων χακαρίσματος κονσολών.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) δήλωσε την Παρασκευή ότι ο Max Louarn και ο Gary Bowser συνελήφθησαν στο εξωτερικό. Ο Bowser, ένας καναδός υπήκοος, απελάθηκε από τη Δομινικανή Δημοκρατία και ζητείται η έκδοση του Louarn, Γάλλου υπήκοου, για να δικαστεί στις ΗΠΑ.

Team Xecuter

Ο Κινέζος υπήκοος Yuanning Chen, ένα άλλο φερόμενο μέλος της ομάδας, κατηγορήθηκε επίσης. Οι κατηγορίες έχουν κατατεθεί στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Seattle.

Η ομάδα «Team Xecuter» είναι γνωστή για την ανάπτυξη συσκευών και software που έχουν σχεδιαστεί για να χακάρουν κονσόλες Nintendo, συμπεριλαμβανομένων των Switch και 3DS.

Υπάρχει μια μακροχρόνια κοινότητα που αποτελείται από χάκερ και λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών που επικεντρώνονται στις κονσόλες jailbreaking – όπως οι φορητές συσκευές Nintendo, το PSX και το PS Vita – και αυτό συνήθως απαιτεί την ενεργή εκμετάλλευση ευπαθειών μέσω software. Όταν μια κονσόλα παραβιάζεται με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες ενδέχεται να φορτώνουν εξομοιωτές και ROM από διάφορες κονσόλες και ενδέχεται επίσης να φορτώνουν πειρατικά παιχνίδια.

Η ομάδα «Team Xecuter» προσέφερε το SX Pro dongle για την ενίσχυση ενός homebrew OS, για παράδειγμα, καθώς και άδειες χρήσης του προσαρμοσμένου firmware.

Από το 2013 έως τον Αύγουστο του 2020, η «Team Xecuter» άλλαζε συνεχώς τα ονόματα των συσκευών της, χρησιμοποιώντας brands όπως το Gateway 3DS, το Stargate, το TrueBlue Mini και τη γραμμή SX, συμπεριλαμβανομένων των OS, Pro, Lite και Core. Websites όπως το Axiogame.com και το Maxconsole.com χρησιμοποιήθηκαν επίσης ως κανάλια πωλήσεων.

“Για να υποστηρίξει αυτήν την παράνομη δραστηριότητα, η Team Xecuter φέρεται να βοήθησε στη δημιουργία και υποστήριξη διαδικτυακών βιβλιοθηκών πειρατικών βιντεοπαιχνιδιών για τους πελάτες της, και αρκετές από τις συσκευές της επιχείρησης ήταν προφορτωμένες με πολλά πειρατικά βιντεοπαιχνίδια”, λένε οι εισαγγελείς. “Η Team Xecuter ήταν τόσο ατρόμητη που απαιτούσε ακόμη και από τους πελάτες να αγοράσουν μια “άδεια” για να ξεκλειδώσουν τις πλήρεις δυνατότητες του προσαρμοσμένου firmware της, του SX OS, για να επιτρέψουν την ικανότητα αναπαραγωγής πειρατικών βιντεοπαιχνιδιών.”

Οι αμερικανοί εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι υπάρχουν πάνω από δώδεκα ενεργά μέλη της «διαβόητης» ομάδας, συμπεριλαμβανομένων κυνηγών ευπαθειών, σχεδιαστών website, κατασκευαστών συσκευών hacking και μεταπωλητών.

Αυτή τη στιγμή, το blog και το eshop της Team Xecuter δεν είναι διαθέσιμα.

Η Nintendo γνωρίζει την ύπαρξη της ομάδας, αφού στο παρελθόν είχε παραπέμψει την Uberchips στο δικαστήριο για προφανή μεταπώληση προϊόντων της Team Xecuter. Όπως ανέφερε το BBC την περασμένη εβδομάδα, απαίτησε αποζημίωση 2 εκατομμυρίων δολαρίων και ανάγκασε την Uberchips να καταστρέψει τυχόν εναπομένον απόθεμα.

Η Nintendo κατηγορεί επί του παρόντος άλλους οκτώ φορείς για την πώληση εργαλείων της Team Xecuter. Η υπόθεση διερευνάται από το FBI και την Εσωτερική Ασφάλεια.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS