ΑρχικήUpdatesWindows 10 update: Η Microsoft διορθώνει το σφάλμα του WSL 2

Windows 10 update: Η Microsoft διορθώνει το σφάλμα του WSL 2

Η Microsoft κυκλοφόρησε μια νέα αθροιστική ενημερωμένη έκδοση προεπισκόπησης των Windows 10 2004 που διορθώνει ένα σφάλμα που «σπάει» το Subsystem των Windows για Linux 2 (WSL 2).

Όταν η αθροιστική ενημέρωση των Windows 10 KB4571756 κυκλοφόρησε ως μέρος της Patch Tuesday του Σεπτεμβρίου 2020, πολλοί χρήστες του WSL 2 διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσαν πλέον να εκκινήσουν τις διανομές τους στο WSL 2 Linux.

Windows 10 WSL 2

Όταν προσπαθείτε να κάνετε εκκίνηση, η εντολή WSL.exe εμφανίζει ένα σφάλμα που λέει ” Element not found”, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.

Windows 10 WSL 2

Σε μια νέα προαιρετική ενημέρωση προεπισκόπησης των Windows 10 2004 που κυκλοφόρησε χθες με τίτλο “2020-09 Cumulative Update Preview for Windows 10 Version 2004 for x64-based Systems (KB4577063)”, η Microsoft έχει διορθώσει αυτό το σφάλμα και οι χρήστες μπορούν και πάλι να χρησιμοποιήσουν το Windows Subsystem για Linux 2.

“Επιλύει ένα πρόβλημα στο Windows Subsystem για Linux (WSL) που δημιουργεί ένα σφάλμα “Element not found” όταν προσπαθείτε να κάνετε εκκίνηση του WSL.”

Καθώς πρόκειται για προαιρετική ενημέρωση, δεν θα εγκατασταθεί αυτόματα.

Για όσους επηρεάζονται, θα πρέπει να εκκίνησετε το Windows Update και, στη συνέχεια, να κάνετε κλικ στο “View optional updates”, όπως φαίνεται παρακάτω.

Windows 10 WSL 2

Όταν ανοίξουν τα Optional updates, αναπτύξτε την ενότητα “Other updates” και θα δείτε την ενημερωμένη έκδοση KB4577063 που θα είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση.

Μόλις εγκαταστήσετε αυτήν την ενημέρωση και επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας, θα μπορείτε και πάλι να εκτελέσετε τις διανομές WSL 2.

Για όσους επιλέξουν να μην εγκαταστήσουν την ενημερωμένη έκδοση προεπισκόπησης, αυτή η ενημέρωση κώδικα θα μεταφερθεί στις ενημερώσεις της επόμενης εβδομάδας του Οκτωβρίου 2020.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS