ΑρχικήsecurityΟι Αμερικανοί χρησιμοποιούν κρυφά τα passwords πρώην συντρόφων τους

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν κρυφά τα passwords πρώην συντρόφων τους

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να δίνουν τα passwords των social media και άλλων λογαριασμών τους στο άλλο τους μισό, πιθανότατα για να δείξουν ότι δεν υπάρχει τίποτα κρυφό μεταξύ τους. Σύμφωνα με μια έρευνα, οι περισσότεροι Αμερικανοί συνηθίζουν να το κάνουν αυτό. Μήπως, όμως, δεν είναι και τόσο σωστό;

passwords  Αμερικανοί

Στην έρευνα του παρόχου υπηρεσιών VPN, ExpressVPN, συμμετείχαν 1.506 ενήλικες δεσμευμένοι (αλλά όχι παντρεμένοι) Αμερικανοί, οι οποίοι κλήθηκαν να αποκαλύψουν αν δίνουν τα passwords τους στο/στη σύντροφό τους.

Η έρευνα έδειξε ότι τα ζευγάρια μοιράζονται μια ποικιλία κωδικών μεταξύ τους και συνήθως τους μοιράζονται ήδη από τους πρώτους έξι μήνες της σχέσης τους.

Τα ζευγάρια μοιράζονται κυρίως κωδικούς πρόσβασης για video-streaming υπηρεσίες (78%), κινητές συσκευές (64%) και music streaming εφαρμογές (58%). Επίσης, σχεδόν οι μισοί (47%) Αμερικανοί, που βρίσκονται σε σχέση, μοιράζονται τα passwords των social media λογαριασμών τους και το 38% τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης για το email.

Οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι με το να δίνουν τα passwords στο/στη σύντροφό τους δείχνουν ότι υπάρχει εμπιστοσύνη (70%), δέσμευση (63%), οικειότητα (54%), πιθανότητα για γάμο (51%), αγάπη (48%).

Όσον αφορά στις video streaming υπηρεσίες, οι σύντροφοι μοιράζονταν κωδικούς κυρίως για το Netflix (86%), το Hulu (57%) και το Amazon Prime Video (52%).

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο νέες γενιές είναι πιο πιθανό να ανταλλάξουν τα passwords τους, σε σχέση με τους μεγαλύτερους ανθρώπους.

συντρόφων

Πώς μπορεί να επηρεαστεί το απόρρητο;

Οι συμμετέχοντες ανησυχούν περισσότερο για το απόρρητο που σχετίζεται με mobile wallets (72%), προσωπικά email (68%) και social media λογαριασμούς (68%).

Πάνω από ένας στους τέσσερις (26%) ομολόγησε ότι έχει μοιραστεί τα στοιχεία σύνδεσης κάποιου άλλου, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Επίσης, ένας στους τρεις (30%) δηλώνει ότι τα credentials του είχαν χρησιμοποιηθεί, χωρίς να το γνωρίζει.

Η έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν κρυφά τα στοιχεία σύνδεσης / passwords των συντρόφων τους, αφού έχουν χωρίσει. Δηλαδή, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι σύντροφοι τούς είχαν δώσει τους κωδικούς κατά τη διάρκεια της σχέσης και εξακολουθούν να τους χρησιμοποιούν μετά τον χωρισμό.

Πάνω από ένα στους τέσσερις (26%) χρησιμοποιούν τις game streaming υπηρεσίες και τις συνδρομές σε ειδησεογραφικά sites (26%) των πρώην τους. Επίσης, το ένα τέταρτο (25%) έχει πρόσβαση στο πρόγραμμα ανταλλαγής φωτογραφιών του/της πρώην και σε websites παράδοσης φαγητού.

Σχεδόν ένας στους τέσσερις (23%) έχει πρόσβαση σε social media λογαριασμούς, mobile wallets, music και video streaming υπηρεσίες και ένας στους πέντε έχει πρόσβαση στα προσωπικά email του πρώην του.

Επιπλέον, οι ερευνητές παρατήρησαν ότι το 25% των ερωτηθέντων ομολογεί ότι παρακολουθεί την τοποθεσία του/της πρώην σε πραγματικό χρόνο και το 30% είπε ότι έχει συνδεθεί τουλάχιστον μια φόρα στους social media λογαριασμούς κρυφά, ενώ το 23% εξακολουθεί να το κάνει.

Με βάση τα παραπάνω, δεν προκαλεί έκπληξη το ότι το 36% δηλώνει μετανιωμένο που είχε δώσει τα passwords στον/στην πρώην σύντροφο.

Σύμφωνα με το ZDNet, ο Harold Li, αντιπρόεδρος της ExpressVPN, δήλωσε: “Δυστυχώς, η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης μπορεί να οδηγήσει σε κινδύνους πέρα ​​από την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο ελέγχου ή κατάχρησης στις σχέσεις“.

Η ανταλλαγή κωδικών πρόσβασης θα μπορούσε να είναι μια σοβαρή απειλή για το απόρρητο και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Την επόμενη φορά που ο σύντροφός σας θα σας ζητήσει να του δώσετε τα passwords σας, θα πρέπει να το σκεφτείτε καλά!

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS