ΑρχικήsecuritySocial Media: Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε τις απειλές

Social Media: Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε τις απειλές

Οι απειλές χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τα social media για να επιτεθούν σε επωνυμίες, VIP και πελάτες, με διαφορετικούς τύπους. Οι τύποι απειλών σε αυτές τις πλατφόρμες είναι διαφορετικοί, και κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει διαφορετικές πολιτικές για τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν σε αναφερόμενες επιθέσεις. Ως αποτέλεσμα, ο περιορισμός των απειλών στα κοινωνικά μέσα μπορεί να είναι μια απογοητευτική και χρονοβόρα διαδικασία για τις ομάδες ασφαλείας.

Οι ομάδες ασφαλείας χρειάζονται πολλαπλούς τρόπους κατάργησης για να προχωρήσουν με βάση την απειλή που υπάρχει. Η κατανόηση των κριτηρίων που απαιτεί κάθε social media και η οικοδόμηση σταθερών σχέσεων είναι κρίσιμη για τον γρήγορο και αποτελεσματικό περιορισμό.

Social Media: Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε τις απειλές
Social Media: Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε τις απειλές

Πλαστοπροσωπία

Οι περισσότερες απειλές στα social media περιλαμβάνουν κάποια μορφή πλαστοπροσωπίας. Οι παραβάτες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην πλαστοπροσωπία επειδή προσθέτει αξιοπιστία στην απάτη. Η ενσωμάτωση της πλαστοπροσωπίας σε οποιονδήποτε τύπο απειλής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητά της.

Οι απάτες πλαστοπροσωπίας εκτελεστικών οργάνων μπορούν να βρεθούν σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Το Instagram και το LinkedIn έχουν τη μεγαλύτερη προσέγγιση στο στοχευμένο κοινό, και παραβιάζονται πρώτα.

Η αναφορά μιας απάτης πλαστοπροσωπίας είναι μια περίπλοκη διαδικασία και δεν ακολουθεί μια βασική λύση. Απαιτείται άμεση επικοινωνία με την πλατφόρμα.

Για να το αντιμετωπίσετε:

  • Απόδειξη ότι το προφίλ δεν είναι λογαριασμός παρωδίας.
  • Απόδειξη ότι το όνομα και η φωτογραφία του προσώπου που είναι πλαστοπροσωπία υπάρχουν στην ανάρτηση.
  • Το νόμιμο προφίλ του θύματος να είναι ιδανικό.

Οικονομικές απάτες

Οι οικονομικές απάτες εμφανίζονται συχνότερα στους γίγαντες των social media Twitter, Facebook και Instagram. Αυτοί είναι οι πιο συχνά παρατηρούμενοι τύποι απειλών σε συνδυασμό με την πλαστοπροσωπία.

Οι τύποι οικονομικών απατών περιλαμβάνουν: απάτη κατάθεσης, υποκλοπή χρημάτων και καρτών, τεχνική υποστήριξη και ψεύτικες ευκαιρίες απασχόλησης. Οι ομάδες ασφαλείας μπορούν να υποβάλλουν αναφορές απευθείας στο Twitter και το Facebook σχετικά με κακόβουλη οικονομική δραστηριότητα. Η ατομική αναφορά είναι επίσης δυνατή μέσω προφίλ σε αυτές τις πλατφόρμες και μέσω του Instagram.

Για να το αντιμετωπίσετε:

  • Άμεσες αναφορές του εν λόγω πελάτη με πρόθεση να διαπράξει οικονομική απάτη.
  • Δημοσιευμένα στοιχεία σύνδεσης.
  • Διακοπή όσον αφορά την υπηρεσία.
High-tech computer digital technology, global surveillance

Cyber

Οι απειλές στον κυβερνοχώρο στα social media περιλαμβάνουν συνδέσμους ή σελίδες που σχετίζονται με το ηλεκτρονικό phishing, καθώς και κακόβουλο λογισμικό. Αυτοί οι τύποι απειλών βρίσκονται σε όλα τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του YouTube. Οι βέλτιστες πρακτικές κατάργησης περιλαμβάνουν τη χρήση της σχέσης με την πλατφόρμα και την ατομική αναφορά.

Για να το αντιμετωπίσετε:

  • Ενεργοί σύνδεσμοι με κακόβουλο περιεχόμενο που είναι καταχρηστικού χαρακτήρα.
  • Απόδειξη ότι δημοσιεύτηκε κακόβουλο περιεχόμενο.

Οι διαδικασίες περιορισμού μπορεί να είναι κουραστικές, καθώς οι πλατφόρμες social media δεν εξετάζουν απλώς ποιο περιεχόμενο υπάρχει στην ανάρτηση. Τυχόν πληροφορίες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τύπο απειλής θα πρέπει να υποβάλλονται ως αποδεικτικά στοιχεία για την προώθηση μιας ταχείας και αποτελεσματικής κατάργησης.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS