ΑρχικήsecurityBirdwatch: Το Twitter καταπολεμά τις ψεύτικες ειδήσεις

Birdwatch: Το Twitter καταπολεμά τις ψεύτικες ειδήσεις

Το χαρακτηριστικό «Birdwatch», έγινε για πρώτη φορά αντιληπτό τον Αύγουστο, όταν η μηχανικός Jane Manchun Wong το εντόπισε στον ιστότοπο του Twitter. Ακόμα δεν ήταν γνωστό με αυτό το όνομα, ωστόσο ήταν σαφές ότι η λειτουργία θα επέτρεπε στους συντονιστές να επισημάνουν ένα tweet και να προσθέσουν σημειώσεις σε αυτό.

Birdwatch

Το Twitter ενημέρωσε τον ιστότοπό του λίγο μετά την ανακάλυψη της Wong και στη συνέχεια εντοπίστηκε ένας παρόμοιος κώδικας στην εφαρμογή beta για iOS. Η εταιρεία επιβεβαίωσε το χαρακτηριστικό και δήλωσε ότι πρόκειται για μία προσπάθεια αντιμετώπισης των ψεύτικων ειδήσεων στην πλατφόρμα του. Δεν είναι ακόμα σαφές πώς θα λειτουργεί ακριβώς το Birdwatch.

Ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων, ασχολείται τελευταία με τον μετριασμό της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του. Μάλιστα είχε επισημάνει το tweet του Προέδρου των ΗΠΑ σε έναν από τους ελέγχους που πραγματοποίησε.

Φυσικά υπάρχει μία γενική ιδέα σχετικά με το πώς θα λειτουργεί αυτό το χαρακτηριστικό. Θα φέρει ένα κουμπί “Προσθήκη στο Birdwatch” στο μενού, από το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στις λειτουργίες “αναφορά” και “αποκλεισμός“.

Θα προσθέσει επίσης ένα εικονίδιο κοντά στην κάτω δεξιά γωνία κάθε tweet. Αυτό θα επιτρέπει την προσθήκη σημειώσεων και τη δυνατότητα να βλέπουν τις σημειώσεις που προστέθηκαν από άλλους επόπτες. Το Twitter Birdwatch είναι πιθανό να προσθέσει περισσότερο περιεχόμενο σε παραπλανητικές αναρτήσεις μέσω Crowdsourcing.

Το Crowdsourcing δεν είναι νέο στο Twitter. Η πλατφόρμα το χρησιμοποιεί για να μετριάσει το Periscope, την εφαρμογή ζωντανής ροής. Ωστόσο, η απρόσκοπτη λειτουργία του crowdsourcing είναι λίγο ανησυχητική όταν μιλάμε για την εφαρμογή στο Twitter. Εάν κάθε χρήστης λάβει το Birdwatch, τμήματα του Twitter μπορεί να δουν χιλιάδες σχολιασμούς ή σημειώσεις σε ένα μόνο tweet. Μέχρι στιγμής ωστόσο, δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα λειτουργήσει ακριβώς το χαρακτηριστικό.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS