ΑρχικήUpdatesΝέο σύγχρονο εργαλείο διαχείρισης δίσκων των Windows 10

Νέο σύγχρονο εργαλείο διαχείρισης δίσκων των Windows 10

Το σύγχρονο εργαλείο διαχείρισης δίσκων των Windows 10 είναι η τελευταία προσπάθεια της Microsoft για τη μετεγκατάσταση εργαλείων παλαιού τύπου σε σύγχρονες εκδόσεις που βρίσκονται στην εφαρμογή Settings.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο διαχείρισης δίσκων που χαρακτηρίζει ως “σύγχρονο” εργαλείο “snap-in” των Windows 10.

Windows 10

Τουλάχιστον από τα Windows 95, οι χρήστες είχαν πρόσβαση στο εργαλείο diskmgmt.msc (Disk Management) για τη διαχείριση των δίσκων, των volumes και των partitions τους.

Με το παλαιό εργαλείο διαχείρισης δίσκων, μπορούσατε να επεκτείνετε τον χώρο ενός συγκεκριμένου partition, να διαγράψετε ένα partition, να συρρικνώσετε ένα partition ή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του.

Windows 10

Με τις τελευταίες εκδόσεις προεπισκόπησης του Insider, η Microsoft εισήγαγε μια σύγχρονη εναλλακτική λύση που ονομάζεται βοηθητικό πρόγραμμα «Manage Disks and Volumes», η οποία έχει καλύτερη ενσωμάτωση με τις ρυθμίσεις του Storage Spaces.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύγχρονο εργαλείο, πρέπει να επισκεφθείτε το Settings > System > Storage και να κάνετε κλικ στο Manage Disks and Volumes.

Με το νέο εργαλείο, μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε τους σκληρούς δίσκους και τα volumes/partitions που περιέχουν, αλλά η σύγχρονη έκδοση είναι πολύ περιορισμένη και της λείπουν πολλές επιλογές.

Η Microsoft λέει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύγχρονη διαχείριση δίσκων για προβολή πληροφοριών δίσκου, δημιουργία και μορφοποίηση των volumes.

Μπορειτε επισης να ονομάσετε τους drivers με γράμματα της επιλογής σας, αλλα σε αντίθεση με το κλασσικο εργαλείο διαχείρισης δίσκων, η συγχρονη έκδοση δεν μπορεί να επεκτείνει τον χώρο του partition ή να εμφανίσει την κατανομή του χώρου αποθήκευσης με την μορφή γραφικής αναπαράστασης.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS