ΑρχικήsecurityΟι hackers συνεχίζουν να στοχεύουν τις Υπηρεσίες Υγείας στο σπίτι

Οι hackers συνεχίζουν να στοχεύουν τις Υπηρεσίες Υγείας στο σπίτι

Τον περασμένο Απρίλιο, η Preferred Care Home Health, που προσφέρει υπηρεσίες υγείας στο σπίτι, εντόπισε ασυνήθιστη δραστηριότητα στις υπηρεσίες email της. Και τη Δευτέρα ενημέρωσε τους πελάτες της, ότι ενδέχεται οι προσωπικές τους πληροφορίες να έχουν παραβιαστεί, ως αποτέλεσμα αυτής της ύποπτης δραστηριότητας.

υγείας

Οι πληροφορίες που έχουν παραβιαστεί μπορεί να περιλαμβάνουν ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, στοιχεία επικοινωνίας και αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ή άδειες οδήγησης, σύμφωνα με τον πάροχο υπηρεσιών υγείας στο σπίτι. Τα προσωπικά δεδομένα ασφάλισης υγείας, καθώς και οι πληροφορίες Medicare και Medicaid ενδέχεται επίσης να έχουν παραβιαστεί, εκτός από τις ευαίσθητες ιατρικές πληροφορίες.

Οι πληροφορίες που επηρεάζονται είναι μόνο αυτές που κυκλοφόρησαν μέσω email, ωστόσο μεταξύ 13 Ιανουαρίου και 27 Απριλίου, άγνωστοι είχαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους επηρεαζόμενους λογαριασμούς. Μόλις εντοπίστηκε η ασυνήθιστη δραστηριότητα, τα emails ασφαλίστηκαν και ξεκίνησε εσωτερική έρευνα.

Εκτός από την ενημέρωση των ασθενών για το περιστατικό, ο οργανισμός παρείχε επίσης πόρους για να μετριάσει μερικούς από τους κινδύνους που ενέχουν αυτού του είδους συμβάντα. Η Preferred Care έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία χωρίς χρέωση για να απαντά σε ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι ασθενείς σχετικά με την παραβίαση ασφάλειας και προσφέρει υπηρεσίες προστασίας ταυτότητας μέσω της συμβουλευτικής εταιρείας σε θέματα κινδύνου, Kroll.

Παρόλο που δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία ότι οι παραβιασμένες πληροφορίες έχουν χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς, η Preferred Care ανέφερε το περιστατικό στο FBI.

Ο πάροχος με έδρα τη Φλόριντα είναι απλώς ο τελευταίος οργανισμός υπηρεσιών υγείας στο σπίτι που πέφτει θύμα διαδικτυακής επίθεσης. Το 2018, μια ομάδα hacker φέρεται να έκλεψε προσωπικές, ιατρικές και οικονομικές πληροφορίες από περίπου 80.000 ασθενείς από τα ηλεκτρονικά συστήματα της CarePartners.

Επιπλέον, ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα υγείας στις Η.Π.Α., η Universal Health Services (UHS), αντιμετώπισε μια σημαντική παραβίαση των ηλεκτρονικών συστημάτων της στις 27 Σεπτεμβρίου, η οποία έχει αποδοθεί σε μια σοβαρή επίθεση ransomware, σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει από την Wired.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS