ΑρχικήyoutubeMicrosoft, Salesforce, Oracle σχεδιάζουν ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Microsoft, Salesforce, Oracle σχεδιάζουν ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Ένα ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού Covid, αναπτύσσεται από κοινού από μια ομάδα εταιρειών υγείας και τεχνολογίας, καθώς οι κυβερνήσεις, οι αεροπορικές εταιρείες και άλλες οντότητες θα αρχίσουν να ζητούν επιβεβαίωση σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών.

Την Πέμπτη, ανακοινώθηκε μία νέα ομάδα με το όνομα Vaccination Credential Initiative, την οποία αποτελούν οι εταιρείες Microsoft, Salesforce και Oracle, καθώς και η μη κερδοσκοπική Mayo Clinic.

Η VCI είπε ότι θέλει να αναπτύξει τεχνολογία που επιτρέπει στα άτομα να αποκτήσουν ένα κρυπτογραφημένο ψηφιακό αντίγραφο των διαπιστευτηρίων εμβολιασμού που μπορούν να αποθηκευτούν σε ένα ψηφιακό πορτοφόλι της επιλογής τους, όπως το Apple Wallet ή το Google Pay. Εάν κάποιος δεν διαθέτει smartphone, μπορεί ενδεχομένως να λάβει χαρτί με τυπωμένους κωδικούς QR που περιέχουν επαληθεύσιμα διαπιστευτήρια.

passport

«Ο στόχος της Πρωτοβουλίας Πιστοποίησης Εμβολιασμού είναι να δώσει στους ανθρώπους ψηφιακή πρόσβαση στα αρχεία εμβολιασμού τους», δήλωσε ο Paul Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος του μη κερδοσκοπικού The Commons Project, το οποίο είναι μέλος της ομάδας.

Πρόσθεσε ότι η τεχνολογία πρέπει να επιτρέπει στους ανθρώπους «να επιστρέψουν με ασφάλεια στα ταξίδια, την εργασία, το σχολείο και τη ζωή, προστατεύοντας παράλληλα το απόρρητο των δεδομένων τους».

Ο Bill Patterson, εκτελεστικός αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας λογισμικού Salesforce, δήλωσε ότι η εταιρεία του θέλει να βοηθήσει τους οργανισμούς «να προσαρμόσουν όλες τις πτυχές του κύκλου ζωής της διαχείρισης εμβολιασμού και να ενσωματωθούν στενά με τις προσφορές άλλων μελών του συνασπισμού, κάτι που θα μας βοηθήσει όλους να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα.

«Με μια ενιαία πλατφόρμα για την παροχή ασφαλών και συνεχών λειτουργιών και την εμβάθυνση της εμπιστοσύνης με πελάτες και υπαλλήλους, αυτός ο συνασπισμός θα είναι κρίσιμος για την υποστήριξη της δημόσιας υγείας και ευεξίας», πρόσθεσε ο Patterson.

vaccine

Οι απόψεις των πολιτών ωστόσο διίστανται όσον αφορά τον εμβολιασμό, με πολλούς να δηλώνουν ότι δεν προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο. Σύμφωνα με έρευνα, ένας στους πέντε Βρετανούς αρνείται να εμβολιαστεί.

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν θέλουν επίσης να εμβολιαστούν, για διαφορετικούς λόγους, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις.

Είναι ένα δύσκολο θέμα, που οι κυβερνήσεις εξετάζουν και ήδη εργάζονται στην εισαγωγή συστημάτων που θα επέτρεπαν στις αρχές και ενδεχομένως στις επιχειρήσεις, να γνωρίζουν εάν ένα άτομο έχει εμβολιαστεί ή όχι.

Η Κίνα κυκλοφόρησε μια εφαρμογή υγείας που δείχνει εάν ένα άτομο έχει συμπτώματα για να μπορεί να κάνει check in σε ξενοδοχεία ή να χρησιμοποιήσει το μετρό. Στη Χιλή, οι πολίτες που έχουν αναρρώσει από τον κορανοϊό έχουν λάβει πιστοποιητικά.

Στις 28 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας Salvador Illa είπε ότι η χώρα θα δημιουργήσει ένα μητρώο για να γνωρίζει ποιος αρνήθηκε να εμβολιαστεί και ότι η βάση δεδομένων θα μπορούσε να κοινοποιηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Ένας εκπρόσωπος της Ryanair είπε ότι «ο εμβολιασμός δεν θα είναι απαραίτητος για τις πτήσεις» όταν το CNBC ρώτησε αν θα εμπόδιζε ποτέ μη εμβολιασμένα άτομα να πετούν με τα αεροσκάφη της. Η British Airways, η Qantas και η EasyJet δεν απάντησαν στο αίτημα για σχόλιο του CNBC.

Ο λέκτορας νομικής στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης Isra Black και η Lisa Forsberg, μεταδιδακτορικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία ερευνά την ιατρική ηθική, δήλωσε στο CNBC ότι «δεν είναι εύκολο να πούμε αν θα ήταν ηθικά επιτρεπτό για ένα κράτος να επιβάλει περιορισμούς σε άτομα που αρνούνται ένα εμβόλιο.»

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS