ΑρχικήsecurityΒρετανία: Απώλεια 150.000 αστυνομικών αρχείων από βάση δεδομένων

Βρετανία: Απώλεια 150.000 αστυνομικών αρχείων από βάση δεδομένων

Περίπου 150.000 αρχεία της αστυνομίας διαγράφησαν από βάση δεδομένων της, ως αποτέλεσμα ενός τεχνικού προβλήματος, όπως δήλωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

βάση δεδομένων

Σύμφωνα με τους Times, δεδομένα που περιλαμβάνουν δακτυλικά αποτυπώματα, DNA και ιστορικό συλλήψεων, αφαιρέθηκαν αφού επισημάνθηκαν κατά λάθος για διαγραφή.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι τα χαμένα αρχεία, αφορούν άτομα που συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Ωστόσο, το Εργατικό κόμμα δήλωσε ότι η συγκεκριμένη ενέργεια παρουσιάζει «τεράστιους κινδύνους» για τη δημόσια ασφάλεια.

Τα δεδομένα που αφαιρέθηκαν, βρίσκονταν στη βάση δεδομένων του Police National Computer, ενός συστήματος που αποθηκεύει και κοινοποιεί πληροφορίες ποινικού μητρώου σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τις αστυνομικές έρευνες και παρέχει ελέγχους σε πραγματικό χρόνο για άτομα, οχήματα και εγκλήματα, καθώς και εάν οι ύποπτοι είναι καταζητούμενοι και για άλλα αδικήματα.

Οι Times ανέφεραν ότι το σφάλμα θα μπορούσε να επιτρέψει σε ορισμένους παραβάτες να γλιτώσουν τη σύλληψη,  αφού τα αποτυπώματα ή τα αποδεικτικά στοιχεία DNA δεν θα μπορούσαν να διασταυρωθούν με στοιχεία από προηγούμενα αδικήματα.

Η απόπειρα διαδικτυακής επίθεσης στη βάση δεδομένων έχει ωστόσο αποκλειστεί.

Σε δήλωση, το Υπουργείο Εσωτερικών είπε ότι το περιστατικό είχε επιλυθεί και “εργαζόμαστε με τους συνεργάτες επιβολής του νόμου για να εκτιμήσουμε τον αντίκτυπό του“.

Το ζήτημα αφορούσε άτομα που συνελήφθησαν και απελευθερώθηκαν χωρίς να έχουν πραγματοποιηθεί περαιτέρω ενέργειες και δεν έχουν διαγραφεί αρχεία εγκληματιών ή επικίνδυνων ατόμων. Δεν μπορούν να διαγραφούν περαιτέρω αρχεία.”

Ο υπουργός Nick Thomas-Symonds κάλεσε τον υπουργό Priti Patel να αναλάβει την ευθύνη για το σφάλμα στη βάση δεδομένων και να είναι ξεκάθαρος για τον αντίκτυπο που είχε.

Ο υπουργός Εσωτερικών πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό το σοβαρό πρόβλημα“, είπε.

Πρέπει επειγόντως να προβεί σε δήλωση σχετικά με το τι έχει πάει στραβά, την έκταση του ζητήματος και τι μέτρα λαμβάνει για να καθησυχάσει το κοινό. Πρέπει να δοθούν απαντήσεις.”

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή παραβίαση ασφάλειας που παρουσιάζει τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια.”

Το περιστατικό έρχεται λίγο μετά την αφαίρεση περίπου 40.000 ειδοποιήσεων σχετικά με Ευρωπαίους εγκληματίες από την ίδια βάση δεδομένων.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS