ΑρχικήUpdatesΗ Google αφαιρεί τη λειτουργία Chrome Sync από browsers τρίτων

Η Google αφαιρεί τη λειτουργία Chrome Sync από browsers τρίτων

Η Google λέει ότι θα αποκλείσει τη χρήση ιδιωτικών APIs της Google από web browsers Chromium τρίτου μέρους αφού ανακαλύψει ότι τα ενσωμάτωσαν και τα χρησιμοποιήσαν αν και προορίζονται να χρησιμοποιηθούν μόνο στον Chrome.

Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά από τα APIs της Google που περιλαμβάνονται στον κώδικα Chromium είναι ειδικά για τον Google Chrome και δεν προορίζονται για να ενσωματωθούν και να χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες των παραγόμενων προϊόντων Chromium.

Google Chrome Sync

“Κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ελέγχου, ανακαλύψαμε ότι ορισμένα προγράμματα περιήγησης τρίτου μέρους που βασίζονται στον Chromium μπόρεσαν να ενσωματώσουν λειτουργίες της Gοogle, όπως το Chrome sync και το Click to Call, που προορίζονται μόνο για χρήση στην Gοogle”, εξήγησε ο διευθυντής Jochen Eisinger.

“Αυτό σήμαινε ότι ένα μικρό μέρος των χρηστών θα μπορούσε να συνδεθεί στον Gοogle λογαριασμό του και να αποθηκεύσει τα προσωπικά του δεδομένα συγχωρισμού Chrome, όπως bookmarks, όχι μόνο με τον Google Chrome, αλλά και με ορισμένα προγράμματα περιήγησης τρίτου μέρους που βασίζονται σε Chromium.”

Ο Eisinger δεν κοινοποίησε τα ονόματα των προγραμμάτων περιήγησης που ενσωμάτωσαν την λειτουργία Chrome Sync χωρίς εξουσιοδότηση, αλλά αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα περιορίσει την πρόσβαση των προγραμμάτων περιήγησης Chromium τρίτων στα ιδιωτικά APIs του Chrome από τις 15 Μαρτίου 2021.

Καταργώντας την πρόσβαση στο Chrome sync για άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού Chromium, καταργεί την ικανότητά τους να ενσωματώνουν το API Chrome Sync για να συγχρονίζουν τα δεδομένα των χρηστών τους σε όλες τις συσκευές στις οποίες οι χρήστες είναι συνδεδεμένοι στον Google λογαριασμό τους.

Όταν το Chrome Sync είναι ενεργοποιημένο, οι συγχρονισμένες πληροφορίες περιλαμβάνουν passwords, ιστορικό, ανοιχτές καρτέλες, ρυθμίσεις, προτιμήσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και πληροφορίες πληρωμής που αποθηκεύονται στο Google Pay.

Ωστόσο, η Google αναφέρει ότι οι χρήστες που έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ιδιωτικές λειτουργίες της Google, όπως το Chrome Sync, ενώ χρησιμοποιούν προγράμματα περιήγησης τρίτων, θα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα συγχρονισμένα δεδομένα τοπικά ή στο Gοogle account τους, ανάλογα με τις ρυθμίσεις συγχρονισμού τους.

Θα μπορούν επίσης να διαχειρίζονται τα δεδομένα τους μεταβαίνοντας στη σελίδα “My Gοogle Activity”, καθώς και να τα κατεβάσουν από τη σελίδα “Google Takeout” ή / και να τα διαγράψουν μεταβαίνοντας εδώ.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS