ΑρχικήUpdatesΗ Google φέρνει το Discover και σε άλλους browsers Chromium

Η Google φέρνει το Discover και σε άλλους browsers Chromium

Σύμφωνα με τις νέες αναφορές κώδικα που βρίσκονται στην πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα Chromium, τα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στον Chromium όπως ο Vivaldi και ο Brave σύντομα θα επωφεληθούν από την εξατομικευμένη ροή ειδήσεων της Google που ονομάζεται “Discover”.

Το Google Discover (παλαιότερα γνωστό ως Google Feed ή Google Now Feed) είναι μια εξατομικευμένη ροή περιεχομένου που εμφανίζει σχετικές ειδήσεις σε χρήστες κινητών.

Το Discover είναι προς το παρόν προσβάσιμο μέσω της εφαρμογής Google και του Chrome μόνο για Android και iOS, αλλά μια νέα δέσμευση κώδικα υποδηλώνει ότι και τα άλλα προγράμματα περιήγησης που βασίζονται στον Chromium σύντομα θα μπορέσουν να επωφεληθούν από το Discover feed.

Chromium Discover

Αναφορές σε αυτήν την επερχόμενη λειτουργία εντοπίστηκαν στο Chromium Gerrit, όπου ο μηχανικός της Google Carlos Knippschild έκανε ένα commit με τίτλο “Add a feature flag for the Web Feed feature”.

Η περιγραφή δέσμευσης κώδικα εξηγεί ότι το πειραματικό flag θα επιτρέψει στους χρήστες να “παρακολουθούν περιεχόμενο ιστού” στο New Tab Page (NTP).

Αυτό το χαρακτηριστικό «WebFeed» πιθανότατα θα είναι πολύ παρόμοιο – αν όχι ίδιο – με το Discover feed που βρίσκεται ήδη στον Chrome.

Παρόλο που το flag έχει προστεθεί από το Google Chrome Canary για Android, η ενεργοποίηση της δυνατότητας δεν επηρεάζει τον browser, καθώς διαθέτει ήδη την ενσωματωμένη δυνατότητα Discover.

Αυτή η λειτουργία δεν έχει εντοπιστεί σε άλλα προγράμματα περιήγησης για κινητά που βασίζονται στον Chromium, γεγονός που υποδηλώνει ότι η λειτουργία βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης.

Καθώς ορισμένες δυνατότητες προστίθενται στον Google Chrome για Android πριν κυκλοφορήσουν στο Desktop, αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι το Discover θα έρθει και στους χρήστες του desktop.

Πηγή: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS