ΑρχικήHow ToΠως να ξεκλειδώσετε το Chromebook με το Android τηλέφωνo σας

Πως να ξεκλειδώσετε το Chromebook με το Android τηλέφωνo σας

Δεν θέλετε να εισάγετε τον κωδικό πρόσβασής σας κάθε φορά που συνδέεστε στο Chromebook σας; Εάν διαθέτετε smartphone Android, μπορείτε να ξεκλειδώσετε τον υπολογιστή σας σχεδόν αμέσως. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.

Chromebook

Προτού μπορέσετε να ξεκλειδώσετε το Chromebook με το τηλέφωνό σας Android, θα πρέπει πρώτα να αντιστοιχίσετε και τις δύο συσκευές. Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι αυτή η λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη μόνο για τηλέφωνα με Android 5.1 ή μεταγενέστερη έκδοση και για Chromebook τουλάχιστον ενημερωμένα στον OS 71.

Για να λειτουργήσει αυτό, θα πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι τόσο το Chrοmebook όσο και το Android τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένα με τον ίδιο λογαριασμό στην Google.

Στη συνέχεια, στο Chrοmebook σας, κάντε κλικ στην περιοχή της κατάστασης που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης σας, όπου εμφανίζει την κατάσταση του Wi-Fi και της μπαταρίας. Στον ακόλουθο πίνακα, επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι για να μπείτε στο μενού των Settings.

Chromebook

Κάντε scroll προς τα κάτω στην ενότητα “Connected Devices” και κάντε κλικ στο κουμπί “Set Up” δίπλα στην επιλογή “Android Phone”.

Στο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε το Android τηλέφωνο σας από το αναπτυσσόμενο μενού “Select A Device”. Στη συνέχεια, επιλέξτε το μπλε κουμπί “Accept & Continue” στο κάτω μέρος.

Στην επόμενη σελίδα, συνδεθείτε με τα Google credentials σας. Σύντομα θα δείτε ένα παράθυρο επιβεβαίωσης “All Set”. Κάντε κλικ στο “Done” για να κλείσετε το παράθυρο.

Chromebook

Επιστρέψτε στο μενού Settings του Chromebook και αυτή τη φορά, θα βρείτε την επιλογή “Verify” στην ενότητα “Connected Devices”. Επιλέξτε την και, στη συνέχεια, ξεκλειδώστε το Android τηλέφωνο σας εάν δεν είναι ήδη ξεκλειδωμένο. Θα πρέπει να λάβετε μια ειδοποίηση που αναφέρει ότι το Chromebook και Android τηλέφωνό σας είναι συνδεδεμένα και στις δύο συσκευές.

Επιστρέψτε στα Settings > Connected Devices στο Chromebook σας και επιλέξτε το Android τηλέφωνο σας. Κάντε εναλλαγή της επιλογής “Smart Lock” και διατηρήστε τον κωδικό πρόσβασης του Chromebook.

Chromebook

Κλειδώστε το Chromebook σας για να ελέγξετε εάν το Smart Lock είναι ενεργό πατώντας παρατεταμένα το ειδικό κουμπί στο πληκτρολόγιο.

Μόλις ξεκλειδώσετε το Android τηλέφωνο, το εικονίδιο κλειδώματος δίπλα στο πεδίο κωδικού πρόσβασης θα μετατραπεί από πορτοκαλί σε πράσινο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε πιστοποιηθεί. Το μόνο που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να κάνετε κλικ στην εικόνα του λογαριασμού σας για να ξεκλειδώσετε το Chromebook.

Chromebook

Πηγή πληροφοριών: howtogeek.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS