ΑρχικήReviewsSystem76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην αγορά. Σήμερα, εκτός από τα γνωστά προϊόντα όπως τα Thelio desktops και το Pop!_OS, η εταιρία παράγει και διάφορες περιφερειακές συσκευές.

Παράδειγμα για αυτό, είναι το νέο System76 πληκτρολόγιο, το οποίο θα κατασκευαστεί ειδικά για το λειτουργικό σύστημα Pop!_OS. Σύμφωνα με την εταιρία, το πληκτρολόγιο θα περιέχει 3 διαφορετικά μεγέθη πλήκτρων. Πιο συγκεκριμένα, τα γράμματα και τα νούμερα έχουν μέγεθος 1U, όλα τα tab πλήκτρα είναι στα 1.5U, ενώ τα Shift έχουν μέγεθος από 2U.

Μάλλον, πολλοί από εσάς αναρωτιούνται για το μέγεθος του space. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η System76 ήθελε να «ξεσπάσει» την εμφάνιση του πληκτρολογίου. Για τον ίδιο λόγο, η εταιρία αποφάσισε να χωρίσει το space σε δύο μικρότερα 2U πλήκτρα.

Ένας άλλος λόγος για τη διαχώριση του space, είναι η δυνατότητα του πληκτρολογίου, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν remap σε κάθε ένα πλήκτρο. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το ένα κουμπί του space, με το backspace. Έχοντας αυτή την δυνατότητα, ο κάθε χρήστης μπορεί να κάνει remap των πλήκτρων ανάλογα με της ανάγκες του.

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Βέβαια, κάποια πληκτρολόγια ήδη επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν μερικά από τα πλήκτρα. Ωστόσο, το νέο πληκτρολόγιο επιτρέπει και την αλλαγή των γραμμάτων και αριθμών. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν κάθε ένα πλήκτρο, ανεξάρτητα αν είναι γράμμα, αριθμός ή κάποια από τα sticky keys.

Εκτός από το πληκτρολόγιο, η εταιρία θα δημιουργήσει και ένα συνοδευτικό λογισμικό, το οποίο θα επιτρέπει την εύκολη αλλαγή και διαχείριση των πλήκτρων. Εκτός από αυτό, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν συγκεκριμένο pattern στο πληκτρολόγιο, το οποίο αργότερα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε άλλους υπολογιστές, χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίζουν το πληκτρολόγιο ξανά.

Ωστόσο, αν και έχει ανακοινώσει πολλά χαρακτηριστικά της συσκευής, η System76 δεν έχει ανακοινώσει την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Σύμφωνα με κάποιους χρήστες, το νέο προϊόν θα είναι διαθέσιμο από τέλος του 2020.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS