Παρασκευή, 31 Ιουλίου, 18:17
Αρχική Reviews System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην αγορά. Σήμερα, εκτός από τα γνωστά προϊόντα όπως τα Thelio desktops και το Pop!_OS, η εταιρία παράγει και διάφορες περιφερειακές συσκευές.

Παράδειγμα για αυτό, είναι το νέο System76 πληκτρολόγιο, το οποίο θα κατασκευαστεί ειδικά για το λειτουργικό σύστημα Pop!_OS. Σύμφωνα με την εταιρία, το πληκτρολόγιο θα περιέχει 3 διαφορετικά μεγέθη πλήκτρων. Πιο συγκεκριμένα, τα γράμματα και τα νούμερα έχουν μέγεθος 1U, όλα τα tab πλήκτρα είναι στα 1.5U, ενώ τα Shift έχουν μέγεθος από 2U.

Μάλλον, πολλοί από εσάς αναρωτιούνται για το μέγεθος του space. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η System76 ήθελε να «ξεσπάσει» την εμφάνιση του πληκτρολογίου. Για τον ίδιο λόγο, η εταιρία αποφάσισε να χωρίσει το space σε δύο μικρότερα 2U πλήκτρα.

Ένας άλλος λόγος για τη διαχώριση του space, είναι η δυνατότητα του πληκτρολογίου, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν remap σε κάθε ένα πλήκτρο. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν το ένα κουμπί του space, με το backspace. Έχοντας αυτή την δυνατότητα, ο κάθε χρήστης μπορεί να κάνει remap των πλήκτρων ανάλογα με της ανάγκες του.

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Βέβαια, κάποια πληκτρολόγια ήδη επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν μερικά από τα πλήκτρα. Ωστόσο, το νέο πληκτρολόγιο επιτρέπει και την αλλαγή των γραμμάτων και αριθμών. Στην πραγματικότητα, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν κάθε ένα πλήκτρο, ανεξάρτητα αν είναι γράμμα, αριθμός ή κάποια από τα sticky keys.

Εκτός από το πληκτρολόγιο, η εταιρία θα δημιουργήσει και ένα συνοδευτικό λογισμικό, το οποίο θα επιτρέπει την εύκολη αλλαγή και διαχείριση των πλήκτρων. Εκτός από αυτό, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να ορίσουν συγκεκριμένο pattern στο πληκτρολόγιο, το οποίο αργότερα μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε άλλους υπολογιστές, χωρίς να χρειάζεται να ρυθμίζουν το πληκτρολόγιο ξανά.

Ωστόσο, αν και έχει ανακοινώσει πολλά χαρακτηριστικά της συσκευής, η System76 δεν έχει ανακοινώσει την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Σύμφωνα με κάποιους χρήστες, το νέο προϊόν θα είναι διαθέσιμο από τέλος του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

LIVE NEWS

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.

Για παραβίαση δεδομένων προειδοποιεί το BC Cancer Foundation

Το BC Cancer Foundation, έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης η οποία πιθανότητα έχει διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα των δωρητών του.

Χάκερς της Βόρειας Κορέας στοχεύουν τομείς της άμυνας των ΗΠΑ!

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, χάκερς της Βόρειας Κορέας στόχευσαν τους τομείς της άμυνας και της αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως...

Facebook: «Το μποϊκοτάζ των διαφημίσεων δε μας επηρεάζει»

Παρά το μποϊκοτάζ του Ιουλίου των 1.000 μεγάλων διαφημιστών, το Facebook δήλωσε ότι η διαφημιστική του επιχείρηση λειτουργεί έξοχα.

Amazon: Εγκρίθηκαν οι δορυφόροι του Project Kuiper

Η FCC ενέκρινε ομόφωνα το Project Kuiper της Amazon, δίνοντας στην εταιρεία το πράσινο φως για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός σχηματισμού...