ΑρχικήyoutubeTesla Cybertruck: θα διαθέτει το ίδιο ατσάλι με διαστημόπλοιο της SpaceX

Tesla Cybertruck: θα διαθέτει το ίδιο ατσάλι με διαστημόπλοιο της SpaceX

Φήμες έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με μία συμφωνία μεταξύ Tesla και Steel Dynamics, για την προμήθεια του ατσαλιού που θα χρησιμοποιήσει η πρώτη στο νέο ηλεκτρικό φορτηγό Cybertruck της. Η προμήθεια θα γίνει από ένα νέο εργοστάσιο 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Τέξας, όχι πολύ μακριά από το δικό της εργοστάσιο στην ίδια περιοχή.

Όταν η Tesla παρουσίασε το Cybertruck πέρυσι, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του ήταν το γεγονός ότι το όχημα δεν θα κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας το παραδοσιακό σύστημα αμαξώματος αυτοκινήτου, αλλά θα διαθέτει εξωσκελετό.

Σύμφωνα με την Tesla:

«Το Cybertruck είναι κατασκευασμένο με εξωτερικό κέλυφος για απόλυτη ανθεκτικότητα και προστασία των επιβατών. Ξεκινώντας με έναν σχεδόν αδιαπέραστο εξωσκελετό, κάθε εξάρτημα έχει σχεδιαστεί για ανώτερη αντοχή, από Ultra-Hard 30X ψυχρής έλασης από ανοξείδωτο ατσάλι και τεθωρακισμένο γυαλί Tesla.»

Ο εταιρεία είπε ότι χρησιμοποιούσαν το καλύτερο ατσάλι που μπόρεσαν να προμηθευτούν:

«Αν υπήρχε κάτι καλύτερο, θα το χρησιμοποιούσαμε. Βοηθάει στην εξάλειψη των βαθουλωμάτων, των ζημιών και της μακροχρόνιας διάβρωσης με ένα απαλό μονόχρωμο εξωσκελετό, που αποτελεί το περίβλημα στο εξωτερικό του αυτοκινήτου και παρέχει μέγιστη προστασία σε εσάς και τους συνεπιβάτες σας.»

Cybertruck

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Elon Musk δήλωσε μάλιστα ότι χρησιμοποιεί το ίδιο κράμα ατσαλιού που θα διαθέτει και το επόμενο διαστημόπλοιο της SpaceX:

Θα χρησιμοποιήσουμε το ίδιο κράμα στον πύραυλο Starship.

Πρόσφατα κυκλοφόρησαν φήμες ότι η Tesla θα μπορούσε να προμηθευτεί το ατσάλι από την Steel Dynamics, η οποία κατασκευάζει ένα τεράστιο νέο εργοστάσιο στο Τέξας.

Ο δικαστής του San Patricio County, David Krebs, ο οποίος συμμετέχει στην έγκριση του έργου 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης:

«Το εργοστάσιο της Steel Dynamics, ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Σίντον έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει να λειτουργεί μέχρι το φθινόπωρο του 2021. Όχι μόνο θα προσφέρει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας αλλά και θα προμηθεύσει το ατσάλι που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του Cybertruck της Tesla.»

Φυσικά, η Tesla κατασκευάζει σήμερα το δικό της εργοστάσιο στο Ώστιν του Τέξας, μόλις λίγες ώρες μακριά από το νέο εργοστάσιο χάλυβα.

Ωστόσο, ούτε η Tesla ούτε η Steel Dynamics έχουν επιβεβαιώσει τη συμφωνία προμήθειας για το Cybertruck.

Η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή για το ηλεκτρικό φορτηγό της στα τέλη του 2021 και έχει πάνω από 650.000 κρατήσεις για το ηλεκτρικό όχημα, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση. Πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk δήλωσε ότι θα υπάρξουν προκλήσεις για την έγκαιρη παραγωγή του Cybertruck, καθώς απαιτούνται νέες μέθοδοι για την κατασκευή αυτού του εξωσκελετού από χάλυβα.

Η Tesla σχεδιάζει να ξεκινήσει την μαζική παραγωγή για το ηλεκτρικό φορτηγό της στα τέλη του 2021 και έχει πάνω από 650.000 κρατήσεις, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

Πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk δήλωσε ότι θα υπάρξουν προκλήσεις για την έγκαιρη παραγωγή του Cybertruck, καθώς απαιτούνται νέες μέθοδοι για την κατασκευή αυτού του εξωσκελετού από χάλυβα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS