ΑρχικήyoutubeElon Musk: O 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ξεπέρασε τον Bill Gates!

Elon Musk: O 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ξεπέρασε τον Bill Gates!

Ο Elon Musk, Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και συνιδρυτής της SpaceX, ξεπέρασε τον Bill Gates και έγινε ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μετά τον CEO της Amazon, Jeff Bezos, σύμφωνα με την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. Ο Bill Gates συμπληρώνει την τριάδα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο, με την περιουσία του να ανέρχεται περίπου στα 127,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Elon Musk αυξήθηκε κατά 7,24 δισεκατομμύρια δολάρια στις 23 Νοεμβρίου 2020, σε μια μόνο ημέρα, κι εκτοξεύτηκε στα 128 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Musk είχε ξεπεράσει σε λίγες μόλις εβδομάδες και τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg, αλλά και τον Bernard Arnault, τον ιδιοκτήτη του ομίλου πολυτελών ειδών “LVMH”.

Elon Musk: O 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ξεπέρασε τον Bill Gates!
Elon Musk: O 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ξεπέρασε τον Bill Gates

Η εντυπωσιακή άνοδος του Musk στην κατάταξη των μεγάλων περιουσιών, όπου βρισκόταν στην 35η θέση τον Ιανουάριο, συνδέεται με την αύξηση του τίτλου της Tesla στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που κέρδισε πάνω από 500% από την αρχή του έτους, με το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας να ανέρχεται σε 495 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό επέτρεψε στον 49χρονο επιχειρηματία που κατέχει περίπου το 18% της εταιρείας, να κερδίσει 100 δισεκατομμύρια το ίδιο διάστημα.

Ενώ αυτό ακούγεται σαν ένα σχεδόν ανυπέρβλητο χάσμα, πρέπει να σκεφτούμε ότι ο Musk πρόσθεσε 100,3 δισεκατομμύρια δολάρια στην καθαρή του αξία μόλις το 2020. Ο Musk και ο Bezos είναι επίσης αντίπαλοι στον διαστημικό αγώνα, καθώς ο Bezos είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας “Blue Origin”.

Jeff Bezos Vs Elon Musk

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Gates δεν είναι ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και στην πραγματικότητα εκτιμάται ότι θα είχε πολύ μεγαλύτερη περιουσία εάν δεν είχε δωρίσει 26 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Bill and Melinda Gates από το 2006. Όπως αναφέρει το Bloomberg, αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε οκτώ χρόνια που ο Gates κατατάσσεται κάτω από τις δύο πρώτες θέσεις στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Τέλος, το Bloomberg αναφέρει ότι οι πλουσιότεροι του πλανήτη είδαν τις περιουσίες τους να αυξάνονται αθροιστικά κατά 1.300 δισεκατομμύρια δολάρια από τον Ιανουάριο, μια αύξηση ύψους 23%, την ώρα που η πανδημία του COVID-19 έχει προκαλέσει την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και έχει οδηγήσει σε απολύσεις και ένα κύμα πτωχεύσεων επιχειρήσεων στις ΗΠΑ.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS