ΑρχικήsecurityBaby monitors: Ποιες συσκευές δεν χακάρονται εύκολα;

Baby monitors: Ποιες συσκευές δεν χακάρονται εύκολα;

Η επιλογή ενός σωστού baby monitor δεν είναι μια εύκολη διαδικασία για τους γονείς αφού πρέπει να σκεφτούν πάρα πολλούς παράγοντες. Εμείς όπως αντιλαμβάνεστε θα σας αναλύσουμε τον τομέα της ασφάλειας και ποια baby monitors της αγοράς είναι τα πιο ασφαλή.

Baby monitors

Δεν είναι όλες οι τεχνολογίες ασύρματης μετάδοσης ίδιες

Υπάρχουν μερικοί βασικοί τύποι ασύρματων τεχνολογιών που χρησιμοποιούν τα baby monitors. Παρακάτω, θα δείτε αναλυτικά τις τρεις κύριες κατηγορίες διαθέσιμων baby monitors:

Αναλογικά baby monitors

Αυτά χρησιμοποιούν μία από τις κύριες διαθέσιμες ραδιοσυχνότητες (γενικά 49 mHZ ή 900 mHz, σύμφωνα με το Spruce) για τη μετάδοση του ήχου και του βίντεο από την κάμερα στον δέκτη.

Το πλεονέκτημα σε αυτό είναι ότι είναι μια μακροχρόνια τεχνολογία, επομένως είναι πιο προσιτή από μια ψηφιακή οθόνη μωρού. Ωστόσο, δεν είναι τόσο ασφαλής όσο άλλες τεχνολογίες – οποιοσδήποτε κοντά σας χρησιμοποιεί μια συσκευή με την ίδια συχνότητα με την αναλογική οθόνη σας μπορεί να αρχίσει να λαμβάνει τον ήχο και το βίντεο σας ή αντίστροφα.

Εάν αντιμετωπίζετε παρεμβολές στην αναλογική οθόνη, συνήθως υπάρχει η επιλογή να αλλάξετε χειροκίνητα τη συχνότητα σε άλλη που δεν χρησιμοποιείται. Το MomTricks αναφέρει ότι οι αναλογικές οθόνες μπορεί να είναι καλύτερες για εκείνους που ζουν σε αγροτικές περιοχές μακριά από ανθρώπους και πηγές πιθανών παρεμβολών.

Ψηφιακά baby monitors

Αυτά χρησιμοποιούν ένα ψηφιακό σήμα, το οποίο μεταδίδει και λαμβάνει τον ήχο/βίντεο ως διακριτό αριθμό και όχι σαν ένα συνεχές σχήμα όπως τα αναλογικά ραδιοκύματα (συνήθως με τη συχνότητα 2,4 ghz).

Το πλεονέκτημα αυτού του τύπου σήματος είναι ότι μπορεί να κρυπτογραφηθεί πιο εύκολα, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν κάποιος άλλος χρησιμοποιεί μια συσκευή που λειτουργεί στην ίδια συχνότητα με το baby monitor σας, αυτό το άτομο δεν μπορεί εύκολα να δει ή να ακούσει την εικόνα/τον ήχο της οθόνης σας.

Ορισμένα baby monitors το επιτυγχάνουν αλλάζοντας αυτόματα σήματα σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η υποκλοπή, συνήθως με μια τεχνολογία γνωστή ως Frequency Hopping Spread Spectrum (FHSS). Μπορείτε να ψάξετε στην Google για baby monitors χρησιμοποιώντας αυτόν τον όρο και θα βρείτε πολλές επιλογές.

Αυτή η τεχνολογία λειτουργεί αλλάζοντας γρήγορα – κάνοντάς το με έναν φαινομενικά τυχαίο τρόπο – το κανάλι που χρησιμοποιεί η κάμερα και ο δέκτης σας για να επικοινωνήσουν, κάνοντας δύσκολο για οποιονδήποτε άλλο να “συναντήσει” άνετα το σήμα του baby monitor σας και να σας ακούσει/παρακολουθήσει.

Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένας αφοσιωμένος εισβολέας θα μπορούσε να βρει και να ακολουθήσει το σήμα σας – εάν ο εισβολέας ήταν φυσικά κοντά σας (η εμβέλεια ποικίλλει αλλά κυρίως μιλάμε για κοντινά σπίτια) και είχε τον κατάλληλο εξοπλισμό ακρόασης.

Baby monitors

Δυστυχώς, οι ψηφιακές οθόνες μωρών εξακολουθούν να υφίστανται παρεμβολές από άλλες συσκευές που λειτουργούν στην ίδια συχνότητα (ειδικά αυτές που χρησιμοποιούν τη συχνότητα 2,4 ghz, η οποία χρησιμοποιείται από τόνους σύγχρονων συσκευών, όπως ασύρματα routers και ακουστικά bluetooth).

Αυτή η παρέμβαση μπορεί να έχει τη μορφή των προσωρινών διακοπών συνδεσιμότητας στην οθόνη σας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο για αυτές τις άλλες συσκευές να ακούσουν ή να δουν το streaming video της οθόνης σας.

Ένα άλλο μειονέκτημα για τις ψηφιακές οθόνες μωρών, όπως και στις αναλογικές οθόνες, είναι ότι πρέπει να τις έχετε σε κοντινή απόσταση για να διατηρήσετε τη σύνδεσή σας – δεν μπορείτε να ελέγχετε το μωρό σας από πολύ μακριά.

Ορισμένες ψηφιακές οθόνες μωρών χρησιμοποιούν το Digital Enhanced Cordless Communications (DECC), έναν τύπο ασύρματης τεχνολογίας που προσφέρει λιγότερες παρεμβολές και μπορεί επίσης να συνοδεύεται από κρυπτογράφηση. Αλλά και πάλι, οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι οι ειδικοί χάκερ μπορούν να το παρακάμψουν.

Baby Monitors που συνδέονται στο internet

Αυτά προσφέρουν την πιο ολοκληρωμένη ενσωμάτωση με smartphone, υπολογιστές και άλλα καταναλωτικά gadget. Είναι ωραίο αν θέλετε να λαμβάνετε μια ειδοποίηση στο τηλέφωνό σας κάθε φορά που το μωρό σας κάνει κάτι ενδιαφέρον.

Αυτές οι οθόνες τείνουν επίσης να έχουν απεριόριστο εύρος, υπό την έννοια ότι όσο η κάμερα και η συσκευή λήψης / τηλέφωνο είναι συνδεδεμένα στο internet, θα πρέπει να μπορείτε να ελέγχετε το μωρό σας από οπουδήποτε.

Baby monitors

Ωστόσο, όπως με σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή “internet of things”, τα baby monitors με WiFi είναι ευάλωτα στα hack – αν οι χάκερ παρακάμψουν τους κωδικούς πρόσβασης τότε αποκτούν πρόσβαση και στην συσκευή σας. Αυτές οι συσκευές έρχονται επίσης με το δικό τους firmware που μπορεί να έχει σφάλματα και ενδέχεται να μην ενημερώνεται αυτόματα, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ένας χάκερ ανακαλύψει πώς να θέσει σε κίνδυνο ένα συγκεκριμένο μοντέλο, μπορεί ενδεχομένως να αποκτήσει πρόσβαση σε όλες τις συσκευές σε αυτήν τη σειρά μοντέλων σε όλο τον κόσμο.

Τα περισσότερα από τα hack σε baby monitors αφορούν συσκευές που συνδέονται στο internet οπότε θα σας προτείναμε να αποφύγετε την συγκεκριμένη κατηγορία.  

Εάν θέλετε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε ένα baby monitor που συνδέεται στο internet, προσπαθήστε να βρείτε κάποιο που σας επιτρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και να ενημερώνεται αυτόματα με νέες εκδόσεις firmware. Εάν χρησιμοποιείτε ένα τέτοιο baby monitor, θα πρέπει επίσης να ενημερώσετε τον κωδικό πρόσβασης του WiFi του σπιτιού σας και να βεβαιωθείτε ότι το γνωρίζουν μόνο τα άτομα που εμπιστεύεστε.

Πηγή πληροφοριών: lifehacker.com.au

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS