ΑρχικήsecurityΠώς μπορούν τα κυβερνοόπλα να μην τεθούν εκτός ελέγχου;

Πώς μπορούν τα κυβερνοόπλα να μην τεθούν εκτός ελέγχου;

Είναι ζωτικής σημασίας όλες οι χώρες να ακολουθούν διεθνείς κανόνες εάν αναπτύσσουν κυβερνοόπλα, αλλά ορισμένα κράτη δεν είναι υπεύθυνα στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τα κυβερνοόπλα, προειδοποίησαν ορισμένοι από τους κορυφαίους επικεφαλής στον τομέα της κυβερνοασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

κυβερνοόπλα

Σε μια σπάνια κοινή δημόσια εμφάνιση στο Chatham House, ο Jeremy Fleming, διευθυντής του GCHQ, του οργανισμού πληροφοριών και ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου, και ο στρατηγός Sir Patrick Sanders, διοικητής της στρατηγικής διοίκησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος είναι ο leader στον κυβερνοχώρο του στρατού, ανέφεραν λεπτομερώς πως ο κυβερνοχώρος γίνεται όλο και πιο σημαντικός τομέας των στρατιωτικών επιχειρήσεων και των διεθνών σχέσεων.

Η συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι δύο intelligence officials πραγματοποιήθηκε λίγες μόλις εβδομάδες αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε το National Cyber Force, μια νέα επιθετική μονάδα που αναλαμβάνει και διακόπτει τη δραστηριότητα των εγκληματιών στον κυβερνοχώρο και των hacking επιχειρήσεων.

Οι κυβερνοεπιθέσεις και οι εκστρατείες hacking έχουν γίνει όλο και πιο κοινό μέρος του τρόπου με τον οποίο οι χώρες προσπαθούν να συγκεντρώσουν πληροφορίες – και η συζήτηση πραγματοποιήθηκε αφού αποκαλύφθηκε ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών βρίσκονταν πίσω από μια μεγάλη εκστρατεία hacking που έθεσε σε κίνδυνο την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Και οι δύο intelligence officials επεσήμαναν ότι ενώ η χρήση των κυβερνοόπλων βρίσκεται ολοένα και περισσότερο στην ατζέντα για το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι σημαντικό τα κυβερνοόπλα να χρησιμοποιούνται σωστά.

Ο κόσμος έχει ήδη δει τις ακούσιες συνέπειες του τι συμβαίνει όταν τα κυβερνοόπλα ξεφεύγουν από τον έλεγχο. Το ransomware WannaCry επιτέθηκε σε κρυπτογραφημένα δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Αυτή η επίθεση έγινε μόλις λίγες εβδομάδες αφού το NotPetya έκανε wipe δίκτυα οργανισμών σε όλο τον κόσμο. Και οι δύο χρησιμοποίησαν την ευπάθεια EternalBlue που αποτελούσε μέρος ενός εργαλείου hacking NSA που έχει διαρρεύσει.

Η Βόρεια Κορέα βρέθηκε ότι λάνσαρε το WannaCry, ενώ η επίθεση NotPetya έχει αποδοθεί στον ρωσικό στρατό. Και οι δύο επιθέσεις εξαπλώθηκαν χωρίς κανέναν έλεγχο.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS