ΑρχικήinetCOVID-19 εμβόλια: Η Βόρεια Κορέα χακάρει φαρμακευτικές

COVID-19 εμβόλια: Η Βόρεια Κορέα χακάρει φαρμακευτικές

Η Νότια Κορέα, για την ακρίβεια η υπηρεσία πληροφοριών της, απέτρεψε τις προσπάθειες της Βόρειας Κορέας να εισβάλει σε εταιρείες της Νότιας Κορέας που αναπτύσσουν εμβόλια για τον COVID-19, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων News1 την Παρασκευή.

Covid-19 Κορέα

Ο νομοθέτης Ha Tae-keung αφού ενημερώθηκε από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δήλωσε στο News1 ότι ο οργανισμός δεν διευκρίνισε πόσες και ποιες φαρμακευτικές εταιρείες είχαν ως στόχο, αλλά είπε ότι δεν υπήρξε ζημιά από τις απόπειρες hacking. Η Βόρεια Κορέα δεν έχει δώσει καμία απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς.

Την περασμένη εβδομάδα, η Microsoft δήλωσε ότι hackers που εργάζονταν για τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας προσπάθησαν να εισέλθουν στα δίκτυα επτά φαρμακευτικών εταιρειών και ερευνητών εμβολίων στη Νότια Κορέα, τον Καναδά, τη Γαλλία, την Ινδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όλες οι χώρες αγωνιούν για την ανάπτυξη, παραγωγή και διανομή ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά του COVID-19.

Οι επίμονες και συνεχείς επιθέσεις κατά των εταιρειών που πραγματοποιούν έρευνες για εμβόλια κατά του κορονοϊού θεωρούνται ως προσπάθειες κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν έχουν δηλαδή ως στόχο την διατάραξη της ίδιας της έρευνας.

Τον Ιούλιο, Κινέζοι hackers κατηγορήθηκαν επίσης ότι στόχευσαν την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna σε μια προσπάθεια να κλέψουν πολύτιμα δεδομένα. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Moderna δήλωσε ότι το εμβόλιο της έχει αποδειχθεί ότι είναι 94,5% αποτελεσματικό.

Η απόπειρα του hacking στις φαρμακευτικές εταιρείας της Νότιας Κορέας αποκαλύφθηκε όσο η χώρα αντιμετωπίζει το τρίτο κύμα της πανδημίας. Την Παρασκευή, η χώρα ανέφερε 569 νέα κρούσματα – για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα τα κρούσματα είναι πάνω από 500.

Το ποσοστό θανάτου ωστόσο, παραμένει χαμηλό – ένας θάνατος αναφέρθηκε την Παρασκευή αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων στους 516 – μεταξύ των χαμηλότερων στις ανεπτυγμένες χώρες.

Πηγή πληροφοριών: aljazeera.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS