ΑρχικήsecurityParliament Street: Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου δέχονται εκατομμύρια email επιθέσεις μηνιαίως

Parliament Street: Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου δέχονται εκατομμύρια email επιθέσεις μηνιαίως

Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου στοχεύονται επανειλημμένα από χάκερς, με τις email επιθέσεις που δέχονται να σημειώνουν αύξηση κατά 60% από έτος σε έτος έως τώρα το 2020, σύμφωνα με νέα στοιχεία του Parliament Street. Σύμφωνα με τις απαντήσεις της Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOI) που συγκέντρωσε το think tank, 23 περίπου εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις αποκλείστηκαν από το Κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Αυγούστου 2020. Αυτό υπολογίζεται κατά μέσο όρο σε λιγότερο από 2,8 εκατομμύρια επιθέσεις ανά μήνα, σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότερο από τον 1,7 εκατομμύρια μηνιαίο μέσο όρο που σημειώθηκε το 2019.

Το Parliament Street ισχυρίστηκε ότι αυτή η αύξηση μπορεί να εξηγηθεί από το ξέσπασμα της πανδημίας του COVID-19 που είχε ως αποτέλεσμα οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου να εργάζονται εξ αποστάσεως και να αποσπάται ενδεχομένως εύκολα η προσοχή τους, με αποτέλεσμα οι κυβερνοεγκληματίες να βρίσκουν ανοιχτό τον δρόμο για να χακάρουν τα inboxes τους.

Parliament Street: Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου δέχονται 3 εκατομμύρια email επιθέσεις μηνιαίως

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tessian, Tim Sadler, ανέφερε ότι οι phishing επιθέσεις εξακολουθούν να είναι ο ευκολότερος τρόπος παραβίασης ενός οργανισμού. Πρόσθεσε ακόμη ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους από τις phishing επιθέσεις, να θέσουν λύσεις για να εντοπίσουν αυτόματα απειλές και να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους για απειλές όπως οι social engineering επιθέσεις. Ο Sadler επεσήμανε επίσης ότι η αποτυχία των επιχειρήσεων να το πράξουν αυτό, θα μπορούσε να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες, καθώς οι κυβερνοεγκληματίες κλέβουν ευαίσθητα κι εμπιστευτικά δεδομένα, αποκτώντας παράνομη πρόσβαση στους λογαριασμούς email των υπαλλήλων. Η ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί εάν ένας χάκερ αναλάβει με επιτυχία τον λογαριασμό email ενός βουλευτή, θα είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Parliament Street: Οι βουλευτές του Ηνωμένου Βασιλείου δέχονται 3 εκατομμύρια email επιθέσεις μηνιαίως

Ωστόσο, παρά τους κινδύνους, το Κοινοβούλιο έχει αποδειχθεί αρκετά ανθεκτικό στις επιθέσεις email τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ένα περιστατικό ασφαλείας που έλαβε χώρα το 2017, οπότε κρατικοί χάκερς του Ιράν παραβίασαν έναν μικρό αριθμό λογαριασμών.

Όπως αναφέρει το Infosecurity Magazine, μια κοινοβουλευτική ειδοποίηση που στάλθηκε νωρίτερα φέτος σε μέλη της Βουλής των Λόρδων προειδοποίησε ότι δέχεται επίθεση «κάθε λεπτό της μέρας». Τέλος, η Trend Micro απέκλεισε 27,8 δισεκατομμύρια κυβερνοαπειλές το πρώτο εξάμηνο του 2020, σχεδόν το 93% των οποίων ήταν μέσω email.

Pohackontas
Pohackontashttps://www.secnews.gr
Every accomplishment starts with the decision to try.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS