Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:28
Αρχική security Equifax hack: Το DOJ κατηγορεί τέσσερις hackers του κινεζικού στρατού

Equifax hack: Το DOJ κατηγορεί τέσσερις hackers του κινεζικού στρατού

Equifax Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) κατηγορεί τέσσερις Κινέζους hackers για την παραβίαση της Equifax, που έλαβε χώρα το καλοκαίρι του 2016.

Σε ομιλία του χθες, ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ William Barr δήλωσε ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι hackers είναι πιθανότατα μέλη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLA). Ανήκουν δηλαδή στις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας.

Οι τέσσερις στρατιωτικοί hackers ονομάζονται Liu Lei, Wang Qian, Wu Zhiyong και Xu Ke και ανήκουν στο 54th Research Institute, τμήμα του PLA.

Σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα, οι hackers έκλεψαν στοιχεία των Αμερικανών πολιτών, αλλά και δεδομένα της Equifax.

Τι ακριβώς είχε συμβεί με την αμερικανική εταιρεία Equifax;

Οι τέσσερις Κινέζοι hackers κατηγορούνται για μια μεγάλη παραβίαση δεδομένων με στόχο την Equifax, η οποία αποκαλύφθηκε το Σεπτέμβριο του 2017. Τότε, η εταιρεία δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι είχαν κλέψει προσωπικά στοιχεία 145,5 εκατομμυρίων Αμερικανών αλλά και εκατομμυρίων Βρετανών και Καναδών πολιτών.

Ένα χρόνο μετά, το Σεπτέμβριο του 2018, η Equifax έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι συνέβη πριν και μετά την παραβίαση. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι hackers εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια σε έναν μη ενημερωμένο Apache Struts server που χρησιμοποιούσε.

Το FBI είχε περιγράψει την υπόθεση ως «πρόκληση», καθώς δεν υπήρχαν πολλά στοιχεία για την έρευνα. Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η έρευνα για την Equifax ξεκίνησε με μόνο 40 διευθύνσεις IP που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης.

Τώρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει βάσιμες υποψίες ότι οι hackers που επιτέθηκαν στην Equifax, ανήκουν στον κινεζικό στρατό. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ΗΠΑ κατηγορούν hackers που συνδέονται με τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας. Το 2014, το DOJ είχε κατηγορήσει πέντε άλλους hackers για την πραγματοποίηση επιθέσεων σε πολλές αμερικανικές εταιρείες.

“Συνήθως δεν ασκούμε ποινική δίωξη εναντίον αξιωματικών των στρατιωτικών και των μυστικών υπηρεσιών”, δήλωσε ο Barr. “Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις”.

Ο Αμερικανός Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι η σκόπιμη κλοπή πληροφοριών των πολιτών δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις που προέρχονται από υπηρεσίες πληροφοριών δεν αποκαλύπτονται αφού συνήθως αποτελούν ποινικές έρευνες και δεν στοχεύουν πολίτες. Ωστόσο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι αυτή η περίπτωση είναι διαφορετική, καθώς οι στρατιωτικοί hackers της Κίνας συνέλεξαν μια τεράστια ποσότητα δεδομένων που ανήκαν σε πολίτες και έκλεψαν στοιχεία που αποτελούσαν πνευματική ιδιοκτησία της Equifax.

Το FBI δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αυτή τη στιγμή διερευνά περισσότερες από 1.000 περιπτώσεις κλοπής αμερικανικών τεχνολογικών μυστικών από την Κίνα.

Οι τέσσερις Κινέζοι hackers που κατηγορούνται τώρα για την παραβίαση της Equifax, βρίσκονται ελεύθεροι. Οι αξιωματούχοι του FBI δήλωσαν ότι υπάρχουν χαμηλές πιθανότητες να συλληφθούν και να έρθουν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Ωστόσο, τόσο οι ίδιοι όσο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα συνεχίσουν να εκδίδουν κατηγορίες εναντίον τους για να πιέσουν την Κίνα και να εκθέσουν τις εγκληματικές δραστηριότητες και τις επιχειρήσεις κατασκοπείας των Κινέζων hackers.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...