ΑρχικήsecurityΑνήλικος hacker εισβάλει και πάλι στην Nintendo και συλλαμβάνεται από το FBI

Ανήλικος hacker εισβάλει και πάλι στην Nintendo και συλλαμβάνεται από το FBI

Ένας «γνωστός» hacker της Nintendo ο οποίος ξεκίνησε με στόχο την εταιρεία που κατασκευάζει παιχνίδια, ενώ εξακολουθεί να είναι ανήλικος, συνεχίζει την δράση του. Ο hacker που ονομάζεται Ryan Hernandez και ζει στην Καλιφόρνια, έχει πλέον καταδικαστεί σε κατάχρηση απάτης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και στη λήψη παιδικού πορνογραφικού υλικού μετά την ανακάλυψη παράνομων εικόνων από το FBI κατά τη διάρκεια της έρευνας για την Nintendo.

Nintendo

Ως μέρος της συμφωνίας του, ο Hernandez θα καταβάλει πρόστιμο αποκατάστασης ύψους 259.323 δολαρίων στη Nintendo και θα περάσει τρία χρόνια στη φυλακή. Η τελική ποινή θα επιβεβαιωθεί από το δικαστήριο όταν καταδικαστεί τον Απρίλιο.

Ο Hernandez αρχικά είχε «πιαστεί» για το hacking της Nintendo το 2016. Ενώ ήταν ακόμα ανήλικος, αυτός και ένας συνεργάτης του έκαναν phishing σε έναν υπάλληλο της Nintendo με στόχο να εκμαιεύσουν τα credentials που χρειάζονταν για να κλέψουν τα αρχεία της εταιρείας. “Αυτές οι κλεμμένες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών πριν από την κυκλοφορία σχετικά με την αναμενόμενη κονσόλα Nintendo Switch, διαρρεύσαν στο κοινό.”

Με δεδομένη την ηλικία του, το FBI άφησε τον Hernandez εκτός φυλακής με μια προειδοποίηση, μιλώντας όμως με τον ύποπτο και τους γονείς του. Ο ίδιος υποσχέθηκε να σταματήσει οποιαδήποτε άλλη κακόβουλη δραστηριότητα και επιβεβαίωσε ότι κατανόησε τις συνέπειες οποιασδήποτε μελλοντικής ενέργειας hacking”.

Αλλά αυτές οι “κακόβουλες δραστηριότητες” ξεκίνησαν ξανά το 2018, όταν ο Hernandez εισέβαλε σε πολλαπλούς servers της Nintendo για να κλέψει πιο εμπιστευτικά αρχεία σχετικά με τις κονσόλες και τα παιχνίδια της εταιρείας. Σύμφωνα με το DOJ, ο Hernandez καυχήθηκε για τα κατορθώματα του online και επίσης δημιούργησε ένα φόρουμ συνομιλίας, το Ryan’s Underground Hangout, για να μοιραστεί πληροφορίες με άλλους σχετικά με τα τρωτά σημεία της Nintendo και τα δεδομένα που είχε κλέψει.

Τον περασμένο Ιούνιο, πράκτορες ​​του FBI εισέβαλαν στο σπίτι του Hernandez και κατάσχεσαν  πολλές ψηφιακές συσκευές, βρίσκοντας “χιλιάδες εμπιστευτικά αρχεία Nintendo”. Οι πράκτορες ανακάλυψαν επίσης ότι «χρησιμοποίησε το διαδίκτυο για να κατεβάσει περισσότερα από χίλια βίντεο και εικόνες ανηλίκων σε σεξουαλικές πράξεις και τα αποθήκευε σε έναν φάκελο που ονομαζόταν ‘Bad Stuff’.

Το DOJ επισημαίνει ότι η κατάχρηση απάτης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού φέρουν τα ανώτατα όρια φυλάκισης των πέντε και 20 ετών αντίστοιχα. Ως εκ τούτου, ο Hernandez δεν φαίνεται ότι θα την γλιτώσει τόσο εύκολα όπως στο παρελθόν.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS