Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:13
Αρχική security Μηχανικός της Raytheon συνελήφθη για μεταφορά στρατιωτικών αρχείων στην Κίνα

Μηχανικός της Raytheon συνελήφθη για μεταφορά στρατιωτικών αρχείων στην Κίνα

RaytheonΤην προηγούμενη εβδομάδα, το FBI συνέλαβε έναν μηχανικό της Raytheon καθώς παραβίασε τους νόμους περί εξαγωγής όπλων. Ο μηχανικός μετέφερε πληροφορίες σχετικά με τα αμερικανικά συστήματα άμυνας στην Κίνα. Συγκεκριμένα, πήρε μαζί του σε ένα ταξίδι το εταιρικό του λάπτοπ, που περιείχε εμπιστευτικές πληροφορίες, παρά τις προειδοποιήσεις του εργοδότη του.

Ο κατηγορούμενος ονομάζεται Wei Sun, είναι 48 ετών και κατοικεί στο Tucson της Αριζόνα. Είναι Αμερικανός πολίτης που έχει γεννηθεί στην Κίνα.

Σύμφωνα με τη σελίδα του στο LinkedIn, ο Sun εργαζόταν στη Raytheon από το Δεκέμβριο του 2008, ως ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου αναφέρουν ότι ο Sun ασχολούνταν με τα Ballistic Missile Defense (BMD) προγράμματα της Raytheon.

Το ταξίδι του Sun στο εξωτερικό

Σύφμωνα με τις αμερικανικές αρχές, την 1η Δεκεμβρίου 2018, ο Sun δήλωσε στους προϊσταμένους του στη Raytheon ότι ήθελε να ταξιδέψει στο εξωτερικό και ότι σκόπευε να πάρει μαζί του το εταιρικό HP λάπτοπ του.

Η εταιρεία προειδοποίησε τον μηχανικό ότι το λάπτοπ περιείχε πληροφορίες για τις εξαγωγές όπλων, ωστόσο ο Sun αγνόησε τις συμβουλές των προισταμένων και έφυγε από τις ΗΠΑ στις 18 Δεκεμβρίου 2018, παίρνοντας μαζί του τον υπολογιστή.

Στις 7 Ιανουαρίου 2019, ο Sun συνδέθηκε στο εταιρικό του email και επικοινώνησε με τους εργοδότες του στη Raytheon για να τους ενημερώσει ότι παραιτείται από την εταιρεία για να σπουδάσει και να εργαστεί στο εξωτερικό.

Στις 14 Ιανουαρίου 2019, ο Sun επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την επόμενη μέρα ήρθε σε επαφή με το προσωπικό ασφαλείας της Raytheon.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Sun ανέφερε αρχικά ότι πήγε στη Σιγκαπούρη και στις Φιλιππίνες. Ωστόσο, το προσωπικό ασφαλείας παρατήρησε ότι οι πληροφορίες που έδινε σε σχέση με το ταξίδι του ήταν ανακριβείς. Τελικά, ο Sun παραδέχτηκε ότι είχε ταξιδέψει στην Κίνα, την Καμπότζη και το Χονγκ Κονγκ.

Ο Sun έδωσε πληροφορίες σχετικά με τα αμερικανικά συστήματα άμυνας (συγκεκριμένα για τους πυραύλους)

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το λάπτοπ του Sun περιελάμβανε τουλάχιστον πέντε αρχεία που χρειάζονταν έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να μεταφερθούν στο εξωτερικό.

Τα αρχεία περιείχαν πληροφορίες σχετικά με τα FPGA κυκλώματα, που έχει χρησιμοποιήσει η Raytheon σε προγράμματα όπως το AMRAAM και το RKV.

Πρόκειται για συστήματα πυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου δεν αναφέρουν με σιγουριά αν τα αρχεία αυτά αποκτήθηκαν από κάποιο ξένο κράτος.

Η Raytheon τερμάτισε τη συνεργασία της με τον Sun στις 15 Ιανουαρίου 2019. Ο Sun, ωστόσο, συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα (στις 24 Ιανουαρίου 2020), δηλαδή ένα χρόνο μετά το περιστατικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...