Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 17:46
Αρχική security Νέες SQLite ευπάθειες επηρεάζουν Chrome και άλλα προγράμματα

Νέες SQLite ευπάθειες επηρεάζουν Chrome και άλλα προγράμματα

ευπάθειες Νέες ευπάθειες βρέθηκαν στο λογισμικό SQLite. Το αποτέλεσμα ήταν να επηρεαστούν πολλές εφαρμογές, που χρησιμοποιούν το SQLite ως συστατικό μέρος των software packages τους.

Το SQLite είναι ένα σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων. Πολλά δημοφιλή προγράμματα το χρησιμοποιούν. Μερικά από αυτά τα προγράμματα είναι τα: Google Chrome, Mozilla Firefox, Windows 10 και άλλα.

Οι ευπάθειες ανακαλύφθηκαν από τους ερευνητές της Tencent Blade Team και ονομάζονται «Magellan 2.0». Ένα χρόνο πριν, είχαν ανακαλυφθεί οι αρχικές ευπάθειες, Magellan 1.0 SQLite.

Όπως και οι ευπάθειες Magellan 1.0, έτσι και οι Magellan 2.0 επηρεάζουν όλα τα προγράμματα που χρησιμοποιούν το SQLite στο λογισμικό τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα σφάλματα αυτά επιτρέπουν στους επιτιθέμενους να εκμεταλλευτούν την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα στη διαδικασία rendering του Chromium.

Οι ερευνητές είπαν: “Το SQLite είναι γνωστό σύστημα διαχείρισης βάσεων δεδομένων, γι’ αυτό χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα και λογισμικά. Επομένως, αυτές οι ευπάθειες έχουν ένα ευρύ πεδίο επιρροής. Η SQLite και η Google είχαν επιβεβαιώσει την ύπαρξη των ευπαθειών και είχαν διορθώσει αυτές τις ευπάθειες. Δεν θα αποκαλύψουμε λεπτομέρειες για τις ευπάθειες αυτή τη στιγμή αλλά πιέζουμε άλλους προμηθευτές να διορθώσουν αυτό το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν”.

Η ερευνητική ομάδα της Tencent εκμεταλλεύτηκε τις ευπάθειες και διαπίστωσε ότι μπορούσε να εκτελέσει εξ’ αποστάσεως εντολές στο Google Chrome (όταν το WebSQL ήταν ενεργοποιημένο στον browser).

Πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα ασφαλείας καθώς οι επιτιθέμενοι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να παραβιάσουν πλήρως ένα υπολογιστή.

“Εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό που χρησιμοποιεί το SQLite ως βασικό συστατικό (που δεν είναι ενημερωμένο με την τελευταία έκδοση του Δεκεμβρίου 2019) και υποστηρίζει εξωτερικά SQL queries, ή αν χρησιμοποιείτε το Chrome πριν από την έκδοση 79.0.3945.79  (με ενεργοποιημένο το WebSQL), είναι πιθανό να επηρεαστείτε. Ενδέχεται να επηρεαστούν και άλλες συσκευές, όπως συσκευές PC / Mobile / IoT”.

Η Tencent ενημέρωσε τη Google και τη SQLite για τις ευπάθειες Magellan 2.0 στις 16 Νοεμβρίου 2019. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ανακαλύψει εκμετάλλευση των ευπαθειών από hackers.

Όλα τα λογισμικά που χρησιμοποιούν το SQLite θα πρέπει να εγκαταστήσουν άμεσα την πιο πρόσφατη έκδοση για να παραμείνουν ασφαλή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Το malware Zeus Sphinx επωφελείται από τον κορωνοϊό και επανεμφανίζεται

Μετά από χρόνια αδράνειας, το malware Zeus Sphinx ανασταίνεται για να επωφεληθεί από την πανδημία του κορωνοϊού σε ένα νέο κύμα απάτης.

Η ομάδα Formula 1 της Mercedes παρασκευάζει μηχανήματα υποστήριξης αναπνοής για τους ασθενείς του Κοροναϊού σε λιγότερο από 100 ώρες

Η ομάδα της Formula 1 της Mercedes συνεργάστηκε με γιατρούς και μηχανικούς από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου σε μία προσπάθεια να κατασκευάσουν...

Προσοχή: ψεύτικες ιστοσελίδες πουλάνε μάσκες για τον κορωνοϊό

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου, συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται την κατάσταση που έχει προκύψει από την πανδημία του κορωνοϊού...

OnePlus 8: Διέρρευσαν πληροφορίες για νέα χρώματα

Νέες διαρροές χαρακτηριστικών του OnePlus 8 κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ τη τελευταία εβδομάδα. Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες,...

Μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε και να αλλάζετε το φόντο στο Zoom

Αδιαμφισβήτητα, μία από τις πιο δημοφιλείς και ιδανικές εφαρμογές, ιδιαίτερα κατά την πανδημία του Κοροναϊού, είναι το Zoom. Παρά τις ανησυχίες που...

Η Cosmote δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων

Cosmote: Δίνει 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων: Στη δωρεά 2 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των ελληνικών νοσοκομείων...

Amazon απεργία: Εργαζόμενοι ζητούν το κλείσιμο εγκατάστασης λόγω κορωνοϊού

Απεργία κάνουν οι υπάλληλοι της Amazon λόγω των συνθηκών εργασίας εν μέσω κορωνοϊού. Οι...

Η χρήση RDP και εταιρικών VPN έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω Κοροναϊού

Κατά την πανδημία του Κοροναϊού, η χρήση τεχνολογιών απομακρυσμένης πρόσβασης έχει αυξηθεί σε εντυπωσιακό βαθμό. Συγκεκριμένα, η χρήση RDP(Remote Desktop Protocol) και...

Η Σαουδική Αραβία κατασκοπεύει κινητά μέσω ευπαθειών στο SS7

Εδώ και πολύ καιρό, οι εμπειρογνώμονες και οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας, προειδοποιούν για την ύπαρξη ελαττωμάτων...

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας υπονομεύει την απειλή του Κοροναϊού για την οικονομία

Η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας ζωγράφισε μια εικόνα που περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα για την απειλή του Κοροναϊού, αναφέροντας ότι η μεγαλύτερη...