ΑρχικήsecurityEntercom: Δεύτερη κυβερνοεπίθεση για το ραδιοφωνικό δίκτυο μέσα σε λίγους μήνες

Entercom: Δεύτερη κυβερνοεπίθεση για το ραδιοφωνικό δίκτυο μέσα σε λίγους μήνες

EntercomΤο δημοφιλές ραδιοφωνικό δίκτυο Entercom δέχτηκε μια νέα κυβερνοεπίθεση, που επηρέασε σημαντικές λειτουργίες, με αποτέλεσμα πολλοί σταθμοί να μην παίξουν ζωντανά προγράμματα.

Είναι η δεύτερη επίθεση που δέχεται το δίκτυο μέσα σε τέσσερις μήνες. Το Σεπτέμβριο, η Entercom έπεσε θύμα ransomware επίθεσης και χάθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Το δίκτυο Entercom είναι πολύ δημοφιλές. Διαθέτει περισσότερους από 235 ραδιοφωνικούς σταθμούς και μεταδίδει νέα διαφόρων κατηγοριών: ειδήσεις, αθλητικά, μουσική κ.ά. Πάνω από 170 εκατομμύρια άτομα το ακούν κάθε μήνα.

Τα συστήματα έπεσαν, αλλά μετά αποκαταστάθηκαν

Προς το παρόν, δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές πληροφορίες σχετικά με την τωρινή επίθεση. Απλά η εταιρεία επιβεβαίωσε την επίθεση, η οποία προκάλεσε διακοπή προγράμματος.

Η επίθεση συνέβη την Κυριακή αλλά δεν προκάλεσε τόσα προβλήματα όσα η ransomware επίθεση του Σεπτεμβρίου. Τα περισσότερα θέματα αποκαταστάθηκαν το πρωί της Δευτέρας.

Τα περισσότερα μηχανήματα που σχετίζονται με τη μετάδοση των ειδήσεων δεν επηρεάστηκαν, ωστόσο κάποιοι σταθμοί δεν μπορούσαν να μεταδώσουν μουσική και άλλα είδη περιεχομένου. Η Entercom αντιμετώπισε κάποια προβλήματα συνδεσιμότητας, τα οποία εμπόδισαν την επικοινωνία με email και την πρόσβαση σε αρχεία και άλλο περιεχόμενο.

Το γεγονός ότι αποκαταστάθηκαν γρήγορα τα προβλήματα, σημαίνει ότι τα μέτρα ασφάλειας που χρησιμοποίησε το ραδιοφωνικό δίκτυο μετά τη ransomware επίθεση, ήταν αποτελεσματικά.

Κατά τη ransomware επίθεση, η Entercom έχασε εκατομμύρια δολάρια για νέα συστήματα ασφαλείας, τα οποία όμως θεωρούνται επένδυση.

Λέγεται ότι οι hackers είχαν ζητήσει 500.000 δολάρια από την Entercom. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε αν η εταιρεία πλήρωσε τελικά τα λύτρα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS